Trenger applaus for seier

BEHOV FOR JUBEL: LSK-trener Magnus Haglund (til venstre) og assistent Magnus Powell takker supporterne for innsatsen etter Vålerenga-kampen. I dag må kampen avsluttes med bølgen etter sesongens første seier, mener vår kommentator. FOTO: LISBETH ANDRESEN

BEHOV FOR JUBEL: LSK-trener Magnus Haglund (til venstre) og assistent Magnus Powell takker supporterne for innsatsen etter Vålerenga-kampen. I dag må kampen avsluttes med bølgen etter sesongens første seier, mener vår kommentator. FOTO: LISBETH ANDRESEN

Artikkelen er over 5 år gammel

LSK har spilt Tippeligaens to beste fotballkamper. Men Magnus Haglunds lag sitter bare igjen med to poeng fra årets hjemmekamper.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

KOMMENTAR

LSK-supporterne har reist hjem fornøyd etter sesongens to første hjemmekamper fordi LSK har levert to fyrverkeri av noen kamper.

Men to uavgjortresultat har ikke begeistret like mye som spillet.

Det må LSK allerede i dag gjøre noe med. Inkludert sesongavslutningen i fjor står LSK med 16 strake seriekamper uten seier.

Selv om de fleste av dagens i dagens startellever ikke var med på fjorårets tunge høstsesong, så er årets sesong kommet til et kritisk punkt for årets LSK-mannskap.

Det er kun én medisin for å komme seg ut av den tidlige tabellgjørma LSK har spilt seg inn i: En seier.

PÅ WEB-TV: LSK-magasinet før Godset-kampen

PÅ WEB-TV: Se Ujahs siste målshow

Poengmangel ødelegger

Jeg tror Magnus Haglund når han sier at tabellen i Tippeligaen ikke bekymrer ham før kalenderen skifter fra april til mai.

Samtidig har LSKs svenske trener vært lenge nok med i dette gamet til å vite hva en seier kan utløse av positiv energi for et mannskap som tross alt har levert den beste offensive fotballen vi har sett på en norsk fotballbane i 2012.

For supportere har flott spill kortvarig verdi dersom laget ikke vinner. Hvis gode spillemessige prestasjoner ikke gir tellende resultat, vil også det gode spillet over tid bli borte.

Ingenting er så hemmende for en fotballspillers hode som poengmangel. Hittil har ikke LSKs offensive spill blitt preget av lagets jakt på en etterlengtet seier.

Men defensivt har ikke Haglunds menn klart å kvitte seg med alle sykdomstrekkene fra 2011.

WEB-TV: Se LSK-Strømsgodset her fra 16.00!

LIVE TEKST: Følg LSK-Strømsgodset her fra 16.00!

De fleste leser tabellen

Det er også derfor LSK sårt trenger 90 solide minutter som gir tre poeng.

Det betyr ikke bare noe for dem som skal prestere ute på banen. Hele klubben trenger den drahjelpen en seier vil være. Trenerskiftet i fjor høst var helt nødvendig for å skape entusiasme rundt LSK.

Skal den entusiasmen leve videre, trengs det påfyll i form av en seier.

Uansett hvor flink Haglund er til å fokusere på gode prestasjoner, vil verken spillerne hans eller LSK-supporterne holde seg unna tabellesing til langt ut på høsten.

SE OGSÅ: Billettbørsen før kampen!

75 poeng igjen å kjempe om

Med 25 seriekamper igjen å spille, er det selvfølgelig altfor tidlig å konkludere med hvor et lag vil havne på tabellen. For det første er det 75 poeng igjen å spille om. I tillegg er avstanden fra bunn til topp veldig liten.

Men sesongen 2012 går nå inn i en fase hvor det avgjøres hvilken del av tabellen en klubb vil ligge. Og på den måten har også dagens oppgjør mot Strømsgodset stor betydning.

Nye LSK har vist et så stort spillemessig potensial at tre poeng på Åråsen i dag, kan gi laget et løft både på tabellen og mentalt.

Ut fra det LSK har prestert på sitt beste denne sesongen, er det liten tvil om at Åråsen-klubben har et potensial til henge med helt i toppen av tabellen.

Om det skal være realisme i den drømmen, må LSK snart komme seg ut av poengtørka. Toget står allerede på stasjonen og det er snart klart til avgang.

Artikkeltags