Gå til sidens hovedinnhold

Tre årsverk blir borte i LSK

Artikkelen er over 7 år gammel

Arrangementssjef Kjell Hulby må gå

To personer har i dag fått beskjed om at de må slutte i LSK. Omplasseringer av andre ansatte gjør at klubben regner med å spare tre årsverk etter den økonomiske hestekuren klubben er i gang med.

– Dette har vært en tung dag. Det er alltid mye følelser i sving, både hos de som blir berørt og andre, sier daglig leder Anita Westby.

En av dem som må pakke seg ut av Åråsen, er drifts- og arrangementsansvarlig Kjell Hulby. Han vil ikke si noe om klubbens avgjørelse akkurat nå.

Tre årsverk

– Det er litt tidlig. Jeg vil holde en lav profil. Det er en prosess på gang. Jeg har hatt ansvaret for mange frivillige. Så jeg regner med det blir noe offentlighet rundt det, sier han.

– Vet du hvem som skal gjøre din jobb?

– Etter hva jeg forstår blir den delt opp der ansvaret blir delt på flere, sier Kjell Hulby.

Daglig leder Anita Wesby ga ansatte den tunge beskjeden.

– Hvor mange årsverk blir borte?

– Tre årsverk totalt. To personer slutter helt, mens det blir ulike løsninger som tilsammen utgjør det tredje.

– Setter LSKs sikkerhetsarbeid 15 år tilbake

Oppsigelsen av Kjell Hulby som sikkerhets- og arrangementssjef har skapt sinne hos Kanarifansen og gruppen som jobber med sikkerhet.

– Kjell Hulby er landets beste på sikkerhet rundt arrangementene og har lagt ned et voldsomt arbeid gjennom mange år. Jeg våger å si at arbeidet nå blir satt 15 år tilbake, sier Frode Johansen.

Han er leder for sikkerhetsgruppen og styremedlem i Kanarifansen.

– Kjell Hulby har lagt ned et stort arbeid i forhold til casualsproblematikken nasjonalt. Han har jobbet med disse sakene inn mot Norges Fotballforbund og mot Stortinget, og har en bred kontaktflate med politiet. Når denne viktige oppgaven skal deles på flere personer, er jeg meget betenkt.

– Ingen skjønner hvorfor

Frode Johansen sier arrangementssjefen har vært det viktigste bindeleddet for de frivillige på Åråsen.

– Ingen skjønner hvorfor de vil fjerne ham. Vi har 70 frivillige i vår gruppe. 15 har sagt at de vil trekke seg, av dem fem vaktledere. De har ikke tillit til at arbeidet nå vil bli skjøttet ordentlig, og sier nei i respekt for det Kjell Hulby har gjort. Dette er sterke signaler LSK er nødt til å ta alvorlig.

Casuals

Under treningskampen mot Häcken i LSK-hallen skal politiet ha vært på plass etter tips om uønskede elementer i hallen. I forbindelse med en innebandykamp mellom ble det rapportert bråk mellom casuals fra Lillestrøm og Vålerenga.

– For en stund siden dro det 12 casuals herfra til Hemsedal for å slåss mot folk fra Bergen. Det er folk som er blitt slått helseløse av casuals fra Lillestrøm, sier Frode Johansen.

Han ber klubben besinne seg og gjøre om vedtaket.

– Dette er meget skadelig for LSK, sier han.

LES OGSÅ: Åpner for å selge «Åråsen»

Omorganisering

Anita Westby sier alle områder av virksomheten blir berørt, også markedsdelen.

– Fokus har vært å redusere personalkostnadene og samtidig opprettholde en god drift. Det gjelder også marked, selv om vi gjør det vi kan for å opprettholde driftsinntektene.

– Tre årsverk i en organisasjon som sliter økonomisk, er det nok for en hardt presset klubb?

– Ved omorganisering og å slå sammen funksjoner, håper vi det. Målet vårt er å opprettholde driften på det nivået vi har i dag.

– Hvor mye kommer dere til å spare på dette?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Den sportslige satsingen er ikke berørt. Hva skjer der?

- Det er foreløpig ikke avklart. Vi jobber internt med løsninger. Så det kan jeg heller ikke si noe om, sier Anita Westby.

Kommentarer til denne saken