Tilbake til LSK – ett år etter

COMEBACK: Det er duket for comeback på Åråsen når Espen Søgård forlater Start og kommer hjem til LSK for å avslutte karrieren.

COMEBACK: Det er duket for comeback på Åråsen når Espen Søgård forlater Start og kommer hjem til LSK for å avslutte karrieren. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

I fjor forlot Espen Søgård Åråsen da LSK ikke kunne garantere han kontraktsforlengelse. Nå er han tilbake.

DEL

Ett år etter at han forlot Lillestrøm er Espen Søgård nå tilbake i klubben.

Fetsokningen sa i går opp kontrakten med Start, som gjør at han kan spille for LSK i den første kampen etter overgangsvinduet åpner, borte mot Sandnes Ulf 5. august.

– Jeg sa opp i Start etter kampen mot Ull/Kisa på lørdag. Det møtte stor forståelse. Samtidig legger jeg stoltheten min i å gjøre alt for Start i de kampene jeg har igjen. Så gleder jeg meg enormt til å komme tilbake igjen til Lillestrøm. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Søgård.

Han har selvfølgelig fått med seg at Lillestrøm har slitt og ligger på nedrykksplass i eliteserien så langt denne sesongen.

– Selv om jeg har spilt for en annen klubb, har det gjort vondt å se de slite så mye. Det bor veldig mye i spillergruppa. Samtidig blir det veldig mange nye fjes å bli kjent med. Det gleder jeg meg til. Og det skal alle være sikre på: Den Espen Søgård som kommer tilbake igjen, har det samme innstillingen som spilleren som forsvant i august i fjor. Jeg vil spille hver eneste kamp og vil vinne hver eneste kamp.

Inn i administrasjonen

Søgård får en avtale som spiller fra 1. august og ut sesongen. Deretter legger han opp som toppspiller og går inn i LSKs administrasjon.

– Det tror vi er veldig positivt at han med sine erfaringer, kunnskap og holdninger kan bidra positivt i spillergruppen, både på banen og i garderoben. Han går inn i en ny rolle 1. desember. Da er det ikke mulig for ham å spille på vårt elitelag, sier daglig leder Jo Henning Espevalen til Romerikes Blad.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann er på ferie og henviser til den daglige lederen for kommentarer.

Espevalen sier Søgårds tilbakekomst har vært en prosess helt siden han startet i jobben.

God dialog

– Dette har vi tenkt på helt siden i mars. Hvordan kan vi sette sammen det beste teamet, også i administrasjonen. Vi har hatt en dialog, men nå klaffet også sportslig. Samtidig ønsker han sterkt å jobbe i LSK etter karrieren. Og vi vet han han og familien ønsker seg tilbake til Fetsund.

Midtbanespilleren har måttet tåle en betydelig lønnsreduksjon fra den opprinnelige kontrakten han skrev med sørlendingene.

Tidligere i sommer gikk han ut i Romerikes Blad og sa han følte seg lurt.

– Prosessen med Start har vært veldig ryddig. Det er ikke snakk om noen overgangssum, opplyser Espevalen.

LSK-spiller Fredrik Gulbrandsen er fornøyd med at veteranen nå kommer tilbake.

– For en utrolig nyhet! Fantastisk at Søgård er tilbake der han hører hjemme! Ett forbilde for alle. Velkommen tilbake Espen :), skriver han på twitter.

Ble hyllet av fansen

Da Søgård forlot LSK i august i fjor, var det stor motstand i Kanarifansen.

Under Fetsokningens siste trening med laget hadde fansen rammet inn treningsfeltet med hyllestbannere.

– Vi tar det fryktelig tungt, jeg må innrømme det. En epoke er over. Rent sportslig vil det selvfølgelig være mulig å erstatte Espen, men han er så mye mer enn en midtbanespiller. Et ikon, sa daværende leder for Kanarifansen, Morten Galåsen til rb.no da.

Nå er det imidlertid tid for comeback.

Artikkeltags