Tenk når han forsvinner

KRAFT: De gangene Björn Bergmann Sigurdarson satte fart skjedde det med kraft i frasparket og en Aalesund-spiller som oftest på slep, som Erik Jäger her. Foto: roar grønstad

KRAFT: De gangene Björn Bergmann Sigurdarson satte fart skjedde det med kraft i frasparket og en Aalesund-spiller som oftest på slep, som Erik Jäger her. Foto: roar grønstad

Artikkelen er over 5 år gammel

I fjor sommer solgte LSK seg til et nesten-nedrykk. Nå er det lagets eneste stjerneemne som skal bort.

DEL

Det går knapt en dag uten at det snakkes om at Björn Bergmann Sigurdarson skal ut av landet, og aller helst til England.

Det er forståelig at det kan bli et press på LSK, og at islendingen selv ser England som en drøm og har store forventninger til å spille i sitt favorittland.

LSK-leder Per Mathisen sier klubben ikke må selge, og at det ikke foreligger noen avtale med spilleren om at han kan skal gå hvis han ønsker det. Det handler kort og godt om pris.

Bergmann Sigurdarson har kontrakt i 2,5 år til og bør ikke gå på hva som helst. Skal han selges, må prisen være høy. Ståle Solbakken i Wolverhampton kan være interessert. At andre også raskt kan komme på banen er en fordel.

WEB-TV: Se høydepunktene fra kampen!

Umulig å erstatte

Per i dag er det umulig å erstatte ham. Blir han borte i løpet av juni, må LSK spille fire kamper i juli uten at en ny mann er på plass. Dette fordi overgangsvinduet ute åpner 1. juli, mens en i Norge venter til 1. august.

I en meget svak kamp mot Aalesund var det de gangene Bergmann Sigurdarson kom løs at det minnet om noe som kunne bli en sjanse, uten at han hadde en spesielt god kamp denne gangen.

En hovedårsak til det er at han knapt hadde noen støtte framme. Før pause hadde Luke Rodgers en kjapp veggpasning til ham, der unggutten var på vei gjennom, men skled. Bortsett fra den gangen var engelskmannen helt borte.

Lå for lavt

Hele 1. omgang lå Guy Roger Toindouba defensivt og skrubbet sentralt. Johan Andersson ved siden av ham kom heller ikke ofte fram i støtte, samtidig som kantspillet overhodet ikke fungerte. Palmi Palmason eller Ohi Omoijuanfo var knapt nok nede ved dødlinja.

Det bedret seg de siste 45 minuttene med Erling Knudtzon inn som høyrekant, Johan Andersson bak Bergmann Sigurdarson på topp, og etter hvert en frisk Mathis Bolly med på venstresida.

Samtidig engasjerte Fredrik Stoor og Johan Westerberg seg mer fra sine backposisjoner.

Men det som så ut til å kunne bli farlig var det Björn Bergmann Sigurdarson som skapte. Det er grunn til å se med gru fram til den dagen han ikke er i LSK lenger.

Tilløpene i angrep kom ut av ingenting, og ikke av noe som minte om et gjennomtenkt opplegg. Det er sjelden en ser lange pasninger i høyden over spissene på treningene, som det florerte av mot Aalesund. Og som naturligvis var håpløse å jobbe med på topp.

I dag er LSK på kvalifiseringsplass, to poeng bak Brann, Odd og Sogndal. Mandag er det en vanskelig bortekamp mot Stabæk, som kommer til å ta tre poeng på et eller annet tidspunkt.

Rett etter ferien er det avgjørende sekspoengsoppgjør mot Sandnes Ulf og Fredrikstad.

Uten Björn Bergmann Sigurdarson er det en meget ubehagelig tanke hva som kan skje da.

Artikkeltags