– Ingen skal kunne kritisere oss for ikke å ta Royal League alvorlig. Vi har vunnet turneringen to ganger og vil gjerne gjøre det igjen. For FC København har kamper mot gode nordiske motstandere vært viktig de årene vi har vært med.

Ståle lar Rosenborg og VG stå for sutringen over et skandinavisk mesterskap, der 45.000 tilskuere har sett kampene live så langt, mens tv-selskapene kan rapportere om bedre seertall enn i fjor (hvem i LSK og Vålerenga husker vel ikke råkalde vinterkamper med 200 gjennomfrosne tilskuere i januar).

– Turneringen har vært medvirkende til vår suksess i år. Naturligvis kan jeg i år si at det ikke er optimalt for oss å spille mange innledende kamper før jul, når vi både har seriespill og Champions League. Men alle kan ikke få alt. Vi må bare akseptere at forholdene er forskjellige i de tre landene.

Redusert

Det harde kampprogrammet gjør at Ståle ikke kommer til å stille sitt beste mannskap i kampene mot LSK i morgen og i Parken søndag.

– Vi spiller med dem som er best for dagen. Våre landslagsspillere har vært gjennom et program med kamp hver tredje dag i tre måneder. Noen av dem må hvile. Men det gir meg sjansen til å se de som ikke har spilt så mye – og unggutter som er mer enn villig til å vise seg fram.

En som ikke kommer til Åråsen er Jesper Grønkjær. Den tidligere Chelsea-stjernen har slitt med skader lenge og måtte gå ut igjen i siste seriekamp.

– Vi håper det vi kommer med er godt nok til å ta poeng, for vi vil være med i sluttspillet i mars.

Det tror FCK-trener Solbakken laget kan greie ved å snike seg inn bakveien – når ikke alt går på skinner. Som kjent går to av de tre tredjelagene videre til kvartfinalen. Da kan laget slå til igjen i mars, som de har gjort de to siste årene.

Skal slå Celtic

I den danske serien i høst håpet Ståle å henge med blant de beste fram til jul, på grunn av hardt kampprogram og med en spiss i manko i forhold til det han ønsket. Nå leder FCK med seks poeng.

– Det har gått over all forventning. Jeg hadde håpet vi skulle være nær de aller beste. Når vi leder, er det klart vi er fornøyd.

I Champions League var seieren mot Manchester United en fjær i hatten. Men København er slått ut og får heller ikke spille UEFA-cup etter jul.

– Kampen er likevel meget viktig for oss. Vinner vi mot Celtic, får vi sju poeng, og sju lag har gjort det dårligere enn oss i årets turnering. Uansett er dette et løft for dansk klubbfotball, sier Ståle Solbakken.