Taper aldri for Vålerenga

TAPER ALDRI: Lars Kristian Eriksen har aldri tapt for Vålerenga i obligatorisk kamp. FOTO: ROAR GRØNSTAD

TAPER ALDRI: Lars Kristian Eriksen har aldri tapt for Vålerenga i obligatorisk kamp. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Artikkelen er over 10 år gammel

Lars Kristian Eriksen har aldri tapt for Vålerenga. Nå gjør han alt for å bli spilleklar til mandag.

DEL

BILLETTBØRSEN: Følg billettsalget til LSK-VIF!

LIVE: Følg LSK-Vålerenga her 2. påskedag fra 20.00!

LSK har flere spillere som aldri har spilt mot Vålerenga i Tippeliga-sammenheng. Lars Kristian Eriksen er den eneste i LSK-stallen som har gjort det uten noen gang å tape.

Forsvarspilleren kjemper en kamp med klokka for å bli klar til mandagens møte med erkerivalen. Fredag drev han stort sett med løpetrening mens medspillerne spilte fotball i LSK-hallen.

– Jeg kommer ikke til å trene sammen med laget før kampen. En test mandag avgjør om jeg kan spille mot Vålerenga, sier Eriksen.

Går testen bra er han mer enn klar for å møte Vålerenga selv om han ikke har trent med lagkameratene på over to uker.

– Det skal ikke være noe problem. Jeg har spilt kamper tidligere også uten å trene dagene før kamp, sier han.

HÅVARD NORDTVEIT: – En vanvittig erfaring

KAMPENE: Slik spilles Tippeligaen 2009!

– Alltid selvtillit mot VIF

Hvis man skal ta hensyn til statistikk, er det liten tvil om at det bør gjøres mye for å få Eriksen på banen mandag kveld.

På seks møter med Vålerenga som Lyn-spiller, er sunnmøringen ubeseiret. Fire seirer og to uavgjort fikk han med seg i de seks kampene han spilte for Lyn mot VIF.

I løpet av sine seks sesonger i Lyn så han også klubben sin spille ytterligere seks kamper mot erkerivalen uten at det ble tap.

– Vi visste at vi alltid kunne slå Vålerenga, og tape trodde vi nesten ikke var mulig. Det ga oss en god selvtillit før disse derby-kampene, sier Eriksen.

LSK-FORSVARET: Fra eldst til yngst

UNGE SPILLERE: De yngste LSK-spillerne gjennom tidende!

Berg er ubeseiret

LSK-trener Henning Berg har en enda bedre statistikk mot Vålerenga som trener enn Eriksen har som spiller. Sju kamper fra 2005-2008 endte med fem seirer og to uavgjort for den daværende Lyn-treneren.

Nå håper han å videreføre statistikken som LSK-trener.

– Isolert sett spiller det ingen rolle hvem man spiller mot. Alle kamper er like viktige. Men det er ikke meg i mot å slå Vålerenga og fortsatt være ubeseiret mot dem som trener, sier Berg.

Som Vålerenga-spiller tidlig på 90-tallet var ikke Bergs statistikk like god i møtene med LSK. Både i 1989 (1-0) og 1990 (4-1) var han med da østkantklubben tapte for LSK på Åråsen. Oppgjørene på Bislett endte med ett tap (1-2 i 1989) og en seier (1-0 i 1990) for Vålerenga og Berg.

Artikkeltags