Noen Kanari-Fans er mer ihuga enn andre – og enkelte i bedre form. Lørenskog-mennene Knut Erling Wedul (44) og Helge Gulbrandsen (50) scorer full pott på begge.

– Vi har vært supportere siden tidlig 70-tall, og er i den alderen at vi fortsatt får tårer i øyekroken når navnet Tom Lund nevnes. Han er guden! forteller Wedul og kikker opp på stauten av LSK-legenden før han setter seg på det smale sykkelsetet.

Romerikes Blad møtte de to ved den symbolske "startstreken" – Tom Lund-statuen på Åråsen, før den lange ferden mot Bergen by.

– Vi sykler for gull i år. Vi har vært så heldige å få oppleve gullperioden på 70-tallet, nå håper vi at en annen Tom kan ta laget til nye høyder, fortsetter Wedul.

Oppkjøring til Styrkeprøven

I mai begynte de to å gjøre alvor av sykkelplanen, men været har vært av sentral betydning. Da de kikket opp på himmelen en måned senere, var det bare å la det stå til.

– Vi har ingen "second thoughts" ved å legge ut på denne langturen. Vi skal jo sykle Trondheim – Oslo senere i år, så dette blir en perfekt oppkjøring, mener Helge Gulbrandsen.

Autografen i skuffen

Mange minner strømmer på når de to middelaldrende herrene står utenfor Åråsen med sykkelen ved sin side. Som tenåringer satte de seg på tohjulingen og syklet ned fra Fjellhamar for å få med seg hver eneste hjemmekamp.

– Fortsatt er det Tom Lund-perioden som står sterkest. Han har betydd utrolig mye for byen og supporterne. Uten han villde det sikkert vært trebenker på stadion ennå – og LSK hadde spilt i 3. divisjon, mener Knut Erlig Wedul, som har autografen til den store helten liggende hjemme i skuffen.

Venter på puben

Før turen til Bergen, tok Knut Erling seg en tur i LSK-shopen for å kjøpe billetter til kampen mot Vålerenga. Han fortalte om den forestående sykkelekspedisjonen, og ble sponset med drikkeflasker.

– Resten av Kanari-Fansen venter på puben i Bergen. Underveis skal vi sende bilder som de kan legge ut på forumet, forteller han stolt.

– Og når vi ankommer Bergen by er det bare å sykle rett inn på puben, bemerker svoger Helge, med et bredt glis.

– Du mener dere har fortjent en øl da?

– Ja, det får man si!

Alvoret begynner nå

Så langt er de to Kanarifuglene fornøyd med LSK-sesongen. Men, som Wedul så korrekt presiserer, er ikke den tøffeste motstanden møtt enda.

– Det er nå alvoret begynner. Mot Brann og Rosenborg blir det tøft. Og Vålerenga, selv om de nok får en svak sesong.

– Jeg tipper 3-0 seier i Bergen, skynder Gulbrandsen seg og legger til.

– Hvordan takler dere en eventuell nedtur?

– Vi har bestilt både fly– og togbillett hjem. Vi får se an humøret før vi velger transportmiddel, sier de to lattermildt før de svinger ut av Åråsen på to hjul.