Gå til sidens hovedinnhold

Styret slår sprekker

Artikkelen er over 6 år gammel

Flere styremedlemmer vil i kveld trolig kreve at LSKs styreleder Heidi Scheie trekker seg. Hvis hun ikke gjør det, vil de selv stille sine plasser til disposisjon.

Medlemmene i LSK-styret er ikke lenger enig om veien videre. I kveld møtes styret til et ordinært styremøte, og hvis de ikke blir enige om å dra i samme retning, så kan det få dramatiske konsekvenser.

Etter det RB-sporten erfarer mener flere styremedlemmer at styreleder Heidi Scheie må trekke seg.

Negative uttalelser

Om hun velger å fortsette, vurderer de samme styremedlemmene å stille sine egne plasser i LSK-styret til disposisjon.

Grunnen til misnøyen med styrelederen skal blant annet være hennes ensidig negative uttalelser om klubbens økonomiske situasjon uten å forankre det i styret.

Ingen av styremedlemmene som vår avis har snakket med vil bekrefte at styrelederens posisjon og deres egen framtid i LSK-styret blir tema på tirsdagens styremøte.

Flere av dem henviser til kveldens møte, og sier at det vil bli gitt en felles uttalelse etter at møtet er ferdig.

To alternativer i kveld

Uenigheten i LSK-styret skal etter det RB-sporten kjenner til ha bygd seg opp over tid, men den er nå så stor at det sannsynligvis bare er to mulige utganger på kveldens styremøte.

Enten at styreleder Scheie trekker seg fra sitt lederverv eller at flere av de øvrige styremedlemmene stiller sine plasser til disposisjon.

Om et flertall i LSK-styret velger å gjøre det, kan det tvinge fram et ekstraordinært årsmøte for å velge et midlertidig styre fram til det ordinære årsmøtet i februar.

Om Scheie velger å fortsette sin jobb som styreleder, så er det nettopp et ekstraordinært årsmøte flere av styremedlemmene skal ønske seg.

Det er rundt tre måneder igjen til det ordinære årsmøtet, men likevel mener flere styremedlemmer at det beste for klubben er at forandringen i styret skjer nå.

– Det beste for klubben

2014 har vært et krevende år for LSK. Klubbens styre har foretatt store kutt, og administrasjonen på Åråsen er blitt mer enn halvert de siste månedene.

For å klare utfordringene som klubben står foran de neste månedene, må de ha et styre som drar i samme retning.

– Det er ekstremt viktig at vi samler oss om det som er best for klubben, sier flere sentrale kilder til RB.

Hvis klubbens styre ikke klarer å bli enig om det i kveld, er det derfor sannsynlig at LSKs medlemmer i løpet av de neste ukene blir bedt om å stake ut kursen for klubben gjennom et ekstraordinært årsmøte.

To ukers varsel

Et slikt årsmøte kan det innkalles til enten ved at 2/3-deler av medlemsmassen krever det eller om flertallet i styret ønsker det.

Varsel om ekstraordinært årsmøte må gis to uker før møtet, og kun saker som står i innkallingen kan behandles.

Det er en stund blitt spekulert i at LSK-styret ville innkalle til et ekstraordinært årsmøte fordi de ønsker å selge deler av klubbens eiendomsmasse.

Dette skal etter det RB-sporten har grunn til å tro ikke være aktuelt nå.

RB-sporten forsøkte gjentatte ganger mandag kveld å få LSKs styreleder Heidi Scheie i tale uten å lykkes.

Disse sitter i LSK-styret:

Leder:

  • Heidi Scheie

Nestleder:

  • Bjørnar Sollie

Styremedlemmer:

  • Henning Harborg
  • Anja Snedsbøl
  • Jo Henning Espevalen
  • Bjørn Sandberg
  • Ronny Blomseth
  • Bjarne Sognnæs

Se pressekonferansen og det første intervjuet med LSKs nye trener Runar Kristinsson:

Kommentarer til denne saken