Gå til sidens hovedinnhold

Støtter breddefotballen i LSK-hallen med 2.1 mill

Artikkelen er over 6 år gammel

Rådmannen i Skedsmo foreslår kommunen kan gi LSK et tidsbegrenset tilskudd på 2,1 millioner kroner på inntil tre år med hensikt å skape økonomisk balanse i tippeligaklubben. Hvorvidt det er nok til å løse LSKs økonomiske problemer vil ikke rådmannen ta stilling til.

«Hvis Skedsmo kommune betaler tilskudd til breddeidretten i LSK, gis barn og unge fortsatt anledning til å bruke hallen og LSK Hallen AS får innbetalt for utleie av hallen. For LSK innebærer dette 2,1 millioner kroner i mindre utgifter, og budsjettet vil gå med overskudd på 1,5 millioner kroner. LSK er avhengig av å skape overskudd i driften for å kunne betjene den langsiktige gjelden og den kortsiktige gjelden til interne», skriver rådmannen i et notat til formannskapet.

Dekkes med eiendomskatt

Det er ikke ledige midler til å dekke nevnte tilskudd innenfor ordinært budsjett, med det kan dekkes opp fra udisponerte midler fra eiendomsskatten.

I følge EØS-avtalen kan ikke Skedsmo kommune gi midler til elitedelen av LSK, som anses som næringsvirksomhet. Det betyr at A-lagets bruk av hallen, kostnadsberegnet til 800.000 kroner, faller utenfor en mulig støtteordning.

LSKs kortsiktige gjeld er 14,4 millioner kroner. Den interne gjelden for LSK AS og hallen er 8,5 millioner. LSK skylder Skedsmo kommune 1,1 millioner, mens leverandørgjelden er på 3,3 millioner. I tillegg er et investorlån på 1,5 millioner regnet med. Den langsiktige gjelden er på 31 millioner.

Mens LSK tidligere har stått på et kjøp av LSK-hallen fra kommunens side som eneste løsning, ble et mulig tilskudd til leie fra klubbens side lansert i møte 20. november. Klubben ønsker likevel primært å selge hallen.

Fra regnskapet 2013 til budsjett 2015 her en kuttet 10,5 millioner kroner. Likviditeten vil være stram det neste halve året.

Nordea vil innvilge LSK ett år avdragsfrihet for lån til Åråsen Eiendom, hvis kommunen bidrar med tilskudd. Det utgjør sju millioner i likviditet. Andre långivere har tidligere sagt til RB at de vil gjøre det samme, noe som også er en forutsetning fra banken.

Behandles onsdag

Saken kommer opp i Skedsmo formannskap onsdag. Etter det som tidligere er kommet fram har Fremskrittspartiet foreslått at kommunen skal kjøpe hallen. Det står de alene om.

Høyre og Arbeiderpartiet har signalisert at de er inn stilt på å finne en løsning.

– Vi vil være med på noe i forhold til leie av LSK-hallen, og hva som er mulig innenfor lovverket. Om det er nok, har jeg ingen forutsetning for å mene noe om akkurat nå, sier Høyres gruppeleder Kjartan Berland.

Arbeiderpartiets gruppeleder Jørgen Vik jobber også for å finne en god løsning for LSK.

– Dette er et en mer realistisk mulighet for å få løsning enn den LSK har lagt på bordet tidligere, sier Vik.

LSK håper på løsning

LSKs daglige leder Anita Bjerke er positiv til dialogen klubben har hatt med Skedsmo kommune.

– Vi opplever at kommunen er både imøtekommende og løsningsorientert. Vi håper at også politikerne er det, og vi er spent på utfallet av onsdagens møte, sier Bjerke.

Et formannskapsvedtak som likner på den rådmannen har skissert i sitt notat, vil bli godt motatt på Åråsen.

– Et slikt vedtak håper vi skal bidra til at vi kan finne en løsning, sier LSKs daglige leder.

Se nyeste utgave av Bak Mål!

Kommentarer til denne saken