Storhall klar om ett år

Artikkelen er over 13 år gammel

LSK-leder Per Mathisen håper å stikke spaden i jorda til det som skal bli fotball-Romerikes nye storstue seinest 20. oktober.

DEL

LSK mangler kun et ja fra medlemmene for å starte byggingen av klubbens nye storhall.

– Jeg kan ikke tenke meg annet enn at det blir et rungende ja på vårt ekstraordinære årsmøte kommende torsdag. Alt annet vil overraske meg, sier Per Mathisen.

Han har arbeidet med planene for en storhall med plass til 3.000 tilskuere i fem år. Nå er formalitetene på plass:

En festeavtale på 40 år med Skedsmo kommune er undertegnet.

Et samarbeid om rehabilitering av garderobene ved Skedsmohallen er inngått.

Igangsettingstillatelse på grunnarbeidene er i orden.

Forhåndsgodkjenning av spillemidler fra Kirke- og Kulturdepartementet er rett rundt hjørnet. Det dreier seg om fem millioner kroner.

LSK er enig med hovedsponsor Nordea om en låneavtale med fullfinansiering. Lånet er på 55 millioner, pluss mellomfinansiering til spillemidlene blir utbetalt.

LSK er enig med PEAB om en totalentreprise på ferdig hall på 54 millioner kroner. Der er kunstgresset holdt utenfor, fordi klubben ønsker å avvente utviklingen, slik at en er sikker på å få det beste. Kunstgressdekke, prisstigning, gebyrer og trafokiosk for bedre strømtilførsel vil bringe totalkostnadene opp i nær 60 millioner.

Roser kommunen

Per Mathisen sier samarbeidspartene har lagt alt til rette for at storhallen endelig skal komme opp, slik LSK har ønsket i mange år.

– Jeg vil gi ros til kommunen for raskt og effektivt arbeid når ting begynte å falle på plass for oss.

– Hvem eier denne hallen?

– Det er Åråsen Eiendom som bygger og eier den. Skedsmo storhall er driftsselskap. Begge to er 100 prosent eid av Lillestrøm Sportsklubb. Når det er helt avgjørende for oss å komme i gang nå, er det for at hallen skal stå klar til bruk fra 1. oktober neste år.

– Det var grunn til å tvile på om den noen gang ville bli bygd?

– Vi har hatt våre tilbakeslag, og også jeg har tvilt. Men etter at vi tok tak i saken igjen, kom optimismen tilbake.

Rike nok

– Har LSK virkelig råd til å sette opp en storhall der utgiftene er 55 millioner kroner?

– Vi eier vårt eget stadion, der vi leier ut og har gode inntekter fra næringseiendom. Storhallen skal vi drive med overskudd. Jeg tror det er riktig når jeg sier at det bare er Rosenborg av toppklubbene som har større verdier enn oss.

LSK regner med leieinntekter på vel 4,2 millioner kroner i året. De skal ha inntekter av turneringer på 700.000 kroner og publikumsinntekter på 250.000. De totale driftsinntektene er beregnet til 6.150.000 kroner per år.

– Da har jeg regnet forsiktig. Publikumsinntektene regner jeg med skal bli større. Vi har budsjettert med bare 700.000 kroner. Det skal jeg garantere blir høyere.

– Hvordan det?

– Vi er blant annet ikke fremmed for å selge navnet på hallen til en stor sponsor. Vi har også tro på at bedriftsidretten vil bli en betydelig større leietaker enn det vi har tenkt på så langt.

For bredden

For LSKs del er storhallen av stor betydning for a-lagets treningsmuligheter om vinteren, samtidig som en kan spille store kamper med 3.000 tilskuere der.

– Likevel betyr hallen aller mest for bredden, slik det viser seg at kunstgressbanene i kommunen er. Hallen kan deles inn i åtte baner, slik at den kan romme mange lag samtidig.

– Er det egentlig nødvendig å bygge en storhall når oppvarmede kunstgressbaner snart ligger over hele Romerike?

– Vi regner med at hallen skal leies ut 1.700 timer i året. Det er 1.250 lag i Skedsmo kommune. Bare det forteller at det er et stort behov. Jeg er sikker på at mange lag utenfor kommunen også ønsker å leie, hvis de får anledning. Er det noe jeg er overbevist om, så er det at dette vil gå rundt, sier Per Mathisen.

For ham er fem års arbeid med å få det til snart et avsluttet kapittel.

Artikkeltags