Stødige karer fra sør

SIKRE KJØP: Tom Nordlie har valgt trygt på overgangsmarkedet til nå. Både Steinar Pedersen (t.v.) og Jon Midttun Lie har han trent i Start, og denne uka har duoen møtt sine nye lagkamerater på Skeikampen. FOTO: ROAR GRØNSTAD

SIKRE KJØP: Tom Nordlie har valgt trygt på overgangsmarkedet til nå. Både Steinar Pedersen (t.v.) og Jon Midttun Lie har han trent i Start, og denne uka har duoen møtt sine nye lagkamerater på Skeikampen. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I Steinar Pedersen og Jon Midttun Lie er Tom Nordlie bombesikker på hva han har handlet inn.

DEL

Hvordan har LSK gjort det på overgangsmarkedet - bli RB-ekspert og si din mening!

De er ikke spektakulære og stjeler sjelden de største overskriftene, men denne uka har den tidligere Start-duoen fått sitt første skikkelige møte med LSK-miljøet, på kickoff-samlingen på Skeikampen.

– Både gjennom romkamerater og klubbledelse har de fått det første innblikket i hva det betyr å ta på seg den gule og svarte drakta på Åråsen.

Og begge to gjør det klart at de har kommet til Lillestrøm for å ta en fast plass i Nordlies førstelag.

– Det er det soleklare målet, vi er ikke kommet for å sitte på benken, istemmer Pedersen og Midttun Lie.

Trener-favoritter

Duoens førsteinntrykk av LSK har vært godt, omtrent som forventet. De er blitt tatt imot som det de er, respekterte fotballspillere som er til å stole på. Begge ble raskt enig med seg selv om å velge Åråsen da tilbudet fra gamletreneren kom.

De tror likevel ikke at de har noe fortrinn overfor resten av gruppa bare fordi de har trent under Nordlie tidligere.

– Nei, nå har jo ikke Tom hatt noe med oss å gjøre på halvannet år, så slik sett kjenner han bedre til de spillerne som allerede er her. Det er opp til hver enkelt, mener Pedersen.

– Jeg føler meg i hvert fall ikke som trenerens «gullunge», smiler Midttun Lie.

Han takket ja til LSKs tilbud etter at Starts nedrykk var et faktum, mens Pedersen bestemte seg allerede i sommer. Nå gleder seg til å ta fatt på det neste kapitlet i karrieren.

– Ambisjonene er å spille i Tippeligaen, og LSK har jo alltid vært der. Og vi skal kjempe i toppen også, mener de to nykommerne.

Sen sjanse

For Pedersen, som fyller 33 kommende sesong, betyr overgangen at han returnerer til klubben han var utlånt til for over ti år siden. Det er heller ikke alle forunt å bli tilbudt en treårskontrakt av en toppklubb i en såpass voksen alder.

– Jeg er glad for muligheten og vet dette var det eneste og riktige valget for meg nå. Jeg har en voldsom entusiasme overfor denne oppgaven, og konkurransen om plassene bare inspirerer ytterligere, sier forsvarsveteranen, som var venstre back i Even Pelleruds mildt sagt skranglete 1997-årgang på Åråsen.

Når det gjelder Jon Midttun Lie betyr skiftet til LSK at det er andre gangen Tom Nordlie henter ham. Det samme skjedde da spilleren byttet klubb fra Sandefjord til Start.

– Tom hadde selvsagt mye å si, men aller mest betydde det at det var klubben LSK som ville ha meg. Det forplikter også, for dette er en stor og solid klubb, sier Midttun Lie.

Han kan spille langs hele venstresida – fra back, via midtbanen og opp til vingen. Det siste ligger spillerens hjerte nærmest.

– Men med Marius Johnsen skadet, så kan jeg ende opp på backen også, sier han.

Ikke hat

Forrige sesong gjestet de Åråsen i Start-drakter, en kamp som i ettertid er blitt kjent for Heinz Müllers kne rett i ansiktet på deres tidligere lagkamerat, Geir Ludvig Fevang. De har likevel ikke merket noe spesielt LSK-hat på Sørlandet.

– Spør du supporterne i "Menigheden", får du kanskje et annet svar, men noe slikt inntrykk har aldri vært tema blant spillere.

Steinar Pedersen kaller Müller-episoden som "stygg", men hevder bestemt at det ikke hadde vært noe problem for de personlig om tyskeren fremdeles hadde vært i LSK.

– Det gikk hardt utover Geir, men slike ting kan skje overalt, sier Steinar Pedersen.

Er fansen sikre på hva de har fått? Si din mening under!

Artikkeltags