Riise blir Aalesund-spiller

I TENKEBOKSEN:Er Bjørn Helge Riise på vei bort fra LSK?

I TENKEBOKSEN:Er Bjørn Helge Riise på vei bort fra LSK? Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

ÅRÅSEN: Bjørn Helge Riise (32) presenteres på en pressekonferanse i Ålesund klokken 19.00 i kveld.

DEL

Etter det Romerikes Blad erfarer skal alle detaljer være i boks slik at 32-åringen returnerer til hjembyen og blir Aalesund-spiller fra 22. juli.

Aalesund har innkalt til pressekonferanse klokken 19.00. Også lokalavisen Sunnmørsposten melder at det er Riise blir presentert der.

Riise som pådro seg sesongens tredje gule kort mot Haugesund lørdag, har karantene i søndagens hjemmeoppgjør mot Strømsgodset Overgangsvinduet åpner 22. juli. Etter søndagens kamp har LSK-spillerne en liten ferie før derbyet mot Vålerenga på Ullevaal 27. juli.

Da han snakket med Romerikes Blad i formiddag, ville ikke Riise si at han var nær å forlate Åråsen.

– Nei, ingenting er klart. Det har vært interesse fra flere og jeg vurderer mulighetene. Det er også fortsatt aktuelt å bli i LSK, vi er i god dialog. Jeg må finne den totalpakken som passer best, det er flere ting som spiller inn, sier han til Romerikes Blad.

Mer enn lønn

Romerikes Blad har grunn til å tro at det ikke skal være noen overgangssum inne i bildet, men 32-åringen er LSK-stallens desidert best betalte spiller med en årslønn på over to millioner kroner. Åråsen-klubben vil derfor spare betydelige lønnsutgifter hvis overgangen blir et faktum.

Riises kontrakt går ut etter denne sesongen. Det har vært samtaler om forlengelse. Samtidig har LSK innført et lønnstak sm innebærer at ingen spillere tjener mer enn snaut 850.000 kroner i året, uten at eventuelle investorer går inn.

I forrige uke sa 32-åringen til Romerikes Blad at der langt mer enn størrelsen på lønningsposen som var avgjørende for om han skulle forlenge eller ikke.

– Tallene i avtalen er ikke så viktige for meg. Klubbens framtidsplaner med meg etter at jeg er ferdig som spiller, betyr mye mer. Jeg har planer om å jobbe med fotball også etter at jeg gir meg som spiller. Derfor ønsker jeg å høre om LSKs tanker rundt det før jeg signerer en ny kontrakt. Klubbens egne framtidsplaner er også viktig for meg, sa han da.

Familieråd

Riise ga også uttrykk for at flere klubber hadde henvendt seg til ham, som er fullt lovlig etter 1. juni, og at muligheten for flytting har vært oppe i familieråd. Riise har tre sønner, i alderen to- til ti år.

– Vi trives godt i Lillestrøm, men gutta har fått spørsmålet om hvordan de eventuelt ser på å flytte. Eldstemann har allerede flyttet tre ganger tidligere, og det har gått greit for ham. Vi kan komme til å gjøre det én gang til, sa sunnmøringen.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann har foreløpig ikke besvart vår henvendelse. Men har tidligere bekreftet at 32-åringen har fått kontraktstilbud.

– Bjørn Helge har fått et tilbud fra oss. Vi ønsker å ha ham med videre. Av spillerne som har kontrakt som går ut etter denne sesongen, er det ham og (Moryké) Fofana vi har kommet lengst med i samtaler om ny kontrakt, sa han i forrige uke.

Saken oppdateres!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken