Sommersagaen om Björn

HET: Björn Bergmann Sigurdarson liker ikke å spille i varmen. Denne sommeren kan bli het på flere måter for den ettertraktede LSK-spissen.

HET: Björn Bergmann Sigurdarson liker ikke å spille i varmen. Denne sommeren kan bli het på flere måter for den ettertraktede LSK-spissen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

LSK har fått konkret henvendelse, men foreløpig har ingen lagt inn bud på islendingen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Men det er neppe grunn til å slå seg til ro for dem som ønsker å beholde Sigurdarson på Åråsen utover høsten.

Mest sannsynlig vil sommeren bli viet overgangsspekulasjoner rundt LSK-spissen. Selv er han på Island for å forberede seg til kvalifiseringskamper for U21-landslaget.

– For å være helt ærlig vet jeg ikke så mye. Jeg ønsker heller ikke å vite noe før det er konkret. Men jeg vet jo at det kan skje noe i sommer, sier Sigurdarson.

LES OGSÅ: LSKs kamp mot Fredrikstad i juli flyttet!

– Ingen konkrete bud

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann bekrefter at interessen rundt klubbens toppscorer er stor.

– Interessen for Björn har vært stor siden før vi klarte å signere ham i 2008. Det er den fortsatt. Mange klubber har fulgt ham lenge, og jeg kan bekrefte at vi har fått en konkret henvendelse. Men det betyr ikke at han blir solgt. Han har to og et halvt år igjen av kontrakten med oss, sier Bjarmann.

Utover det ønsker ikke sportsdirektøren å kommentere mer rundt henvendelsen han har fått.

Etter det RB-sporten erfarer er klubben som har vært mest konkret så langt, hjemmehørende på nivå to i England, i Championship.

– De har meldt fra at de ønsker Björn og at vil diskutere en overgang. Men det er har ikke kommet noe konkret bud, sier en godt informert LSK-kilde til RB-sporten.

Vår avis vet at flere klubber i Championship viser stor interesse for islendingen, deriblant Ståle Solbakkens Wolves. Men klubber som Everton og Reading i Premier League har også fulgt spissen tett. Også klubber i andre land har han på blokka, men med Sigurdarsons forhold til England, er det mest sannsynlig at fotballøya blir hans neste stoppested denne sommeren.

LES OGSÅ: Pedersen får fri for å ta trenerutdannelse!

Ingen erstatter før august

Sportsdirektør Bjarmann holder kortene tett til brystet. Han presiserer også at det ikke er avgjort at Sigurdarson skal selges. Og om det skulle bli et salg, ønsker LSK å beholde ham lengst mulig.

– Vi vet at vi ikke kan få inn mulige erstatter før tidligst 1. august. Før den tid skal mange kamper spilles. Dette handler både om det økonomiske og det sportslige. Til slutt er det klubbens styre som må ta den endelige avgjørelsen. Sportslig ønsker vi selvfølgelig å beholde Björn lenge, sier Bjarmann.

LES OGSÅ: Se terminlista i Tippeligaen her!

– Selges ikke billig

LSK-formann Per Mathisen fastslår at heller ikke klubbens styre har besluttet at Sigurdarson skal selges i sommer.

– Økonomi, det sportslige og spillerens ønsker vil bli vurdert før vi eventuelt selger. Og Björn blir ikke solgt billig, garanterer Mathisen.

Han har tidligere uttalt at Sigurdarson ikke vil bli solgt for mindre enn de 23 millionene klubben fikk for Anthony Ujah i fjor.

– Det står jeg fortsatt inne for, sier LSK-formann Mathisen.

WEB-TV: Se Sigurdarson bli matchvinner mot Sogndal!

Ekstra fri for Björn

Sigurdarson skal spille to U21-landskamper for Island mens den norske serien har sommerpause.

Islendingene møter Aserbajdsjan (5. juni) og Norge (12. juni). LSK-spissen tar deretter noen dager fri.

– Jeg har fått fem dager fri etter landskampene. Kommer tilbake 18. juni, to dager før cupkampen mot Ull/Kisa, sier Sigurdarson.

Men før man kommer så langt kan det skje mye i sommerens overgangssagapå Åråsen.

Artikkeltags