Solgt for rekordsum

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

LSK og Mainz 05 ble mandag enig om overgang for Anthony Ujah.

DEL

– Vi har i kveld akseptert et tilbud fra Mainz, og dersom Anthony går gjennom den medisinske testen i morgen så blir han Mainz-spiller, sier LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

LSK ønsker ikke å si hva overgangen gir klubben i kroner, men Bjarmann bekrefter at det er en god avtale for Åråsen-klubben.

– Vi er veldig fornøyd. Dette er en historisk avtale for LSK, sier Bjarmann.

Pakke på 23 millioner

Etter det RB-sporten kjenner til dreier seg om en overgang som kan komme opp i 23 millioner kroner. Det meste av overgangssummen – over 20 millioner kroner – får LSK utbetalt umiddelbart.

I tillegg vil noen kroner tilfalle klubben etter at klausuler i kontrakten er oppfylt. LSK har også sikret seg en prosentandel ved videresalg av Ujah som overstiger de 10 prosentene som er vanlig i slike avtaler.

Fra før er overgangen til Heidar Helguson til Watford i januar 2000 klubbens største – verdt 20 millioner kroner. Salget av Clayton Zane til Anderlecht i 2002 ga i utgangspunktet klubben 16 millioner kroner, men der fikk klubben ytterligere rundt fire millioner senere.

Ujah-salget til Bundesliga-klubben Mainz 05 vil være enda mer innbringende allerede fra dag én dersom avtalen blir endelig underskrevet tirsdag. Totalt vil klubben kunne sitte igjen med drøyt tre millioner mer enn de gjorde den gangen Helguson ble solgt.

– Maksimalt fra markedet

Men den økonomiske situasjonen i Fotball-Europa og norsk fotballs posisjon i 2011, er trolig salget av den nigerianske spissen enda bedre på dagens overgangsmarked.

– For noen år siden, ville trolig en tilsvarende avtale gitt en god del mer. I dagens marked tror jeg vi har fått ut noe i nærheten av det maksimale for en spiller fra en klubb på 10. plass i Tippeligaen i Norge, sier Bjarmann.

Sportsdirektøren vil fortsatt ikke snakke om et bud de trolig har fått fra FC København.

– Etter at Anthony gjorde det klart for oss søndag at han ønsket å gå til Mainz, så har vi forsøkt å komme til enighet med dem. Det har vi nå klart, og derfor ønsker jeg ikke å snakke om andre klubber. Nå avventer vi utfallet av den medisinske testen tirsdag. Avtalen er ikke i boks før den er gjennomført, sier Bjarmann.

Hvis alt går greit med den medisinske testen, har spissen som har scoret 13 mål på 12 kamper denne sesongen spilt sin siste kamp for LSK.

Mandag kveld la en tydelig lettet Ujah ut følgende melding på Twitter:

– Jeg er glad for at klubbene til slutt ble enige. Ser fram til å gjennomføre den medisinske testen med suksess, skriver Ujah.

Ujah, som kom til LSK fra nigerianske Warri Wolves for rundt halvannen million vinteren 2010, kan ikke kalles noe annet enn en suksesshistorie på Åråsen.På sine 15 måneder i LSK scoret han 27 mål på 36 kamper i Tippeligaen. Totalt med cupkamper har han 30 mål på 42 kamper for LSK.

Nå er han bare en godkjent helsesjekk unna å bli solgt for en totalpakke verdt 23 millioner kroner.

Artikkeltags