Petter Vaagan Moen og Bjørn Helge Riise avviser kontant enhver spekulasjon om at treneres stilling er et tema på Åråsen fordi LSK har sluttet å vinne fotballkamper.

– Det er ikke et tema som har vært diskutert en gang. Vi er en sammensveiset gjeng, og vår tillit til Magnus er det ikke noe i veien med. Alle som prøver å konstruere et problem, bommer grovt, sier Petter Vaagan Moen.

Hedmarkingen mener at LSKs svenske trener gjør en meget god jobb.

– Magnus får oss til å senke skuldrene før hver kamp, og spillemessig er det ingenting å si på det vi presterer heller. Men for øyeblikket sliter vi med å omsette spillemessig overtak i poeng, og det er tungt. Men dette står vi sammen om, og vi skal reise oss og komme ut av dette sammen, fastslår Vaagan Moen.

– Feilene gjøres på banen

Haglunds posisjon er et tema i mediene etter nesten hver eneste kamp LSK ikke vinner. På LSK-supporternes eget diskusjonsforum på nettet er også svensken et hett tema.

Men Bjørn Helge Riise avviser som Vaagan Moen at dette i det hele tatt diskuteres i spillergarderoben på Åråsen.

– Jeg synes synd på Magnus som får dette mot seg nå. Med ham som trener har vi utviklet spillet vårt masse siden i fjor. Vi har tatt store steg i riktig retning, men nå er vi inne i en tung periode hvor ting ikke går vår vei. Det føles urettferdig at Magnus skal få skylda for det. Vi sliter med å få uttelling på det spillemessige overtaket vi har for tida, og vi slipper inn for enkle baklengsmål. Det er feil som gjøres på banen, og ikke av treneren, fastslår Riise.

Følte seg som syndebukk

På Hønefoss i går kveld ble det en ny kamp hvor LSK var best ute på banen, men feilet foran begge målene.

Fredrik Gulbrandsen var den som følte han hadde mest skyld av alle RB-sporten snakket med.

LSK-spissen mente han burde scoret minst en gang.

– Jeg er så skuffet nå at det er vanskelig å sette ord på. Det er ingen tvil om at jeg burde scoret i denne kampen, og da kunne alt sett annerledes ut. Jeg har beklaget til gutta i garderoben, sier Gulbrandsen.

Han bruker mye tid og energi på å finne scoringsformen.

Før kampen på Aka Arena i går hadde han sett video av seg selv både sammen med trenerne Magnus Powell og Arild Sundgot – og med pappa Tom Gulbrandsen.

– Trenerne er flinke til å følge meg opp, og jeg føler også at vi gjør mye riktig. Men foreløpig har det ikke gitt mål, sier 20-åringen.

Selv om han tok gårsdagens tap svært tungt, så han likevel et lite lyspunkt.

– For noen kamper siden var jeg frustrert over at jeg ikke kom til sjanser. Jobben jeg har gjort i mellomtiden har ført til at jeg i hvert fall har fått sjanser. Nå gjenstår det å sette dem, sier Lillestrøm-gutten.

Høibråten traff stolpen

Gulbrandsen var ikke den eneste som misbrukte sjanser i går. Nærmest scoring var Marius Høibråten som traff stolpen.

– Jeg torde ikke ta ned ballen fordi jeg regnet med å bli løpt opp hvis jeg gjorde det. Dessverre traff ballen stanga, sier Høibråten.

Hans andre forsøk ble blokkert av stopperkollega Anders Østli (!) på vei mot nettet og utlikning.

På mange måter oppsummerte den situasjonen litt av situasjonen i LSK for øyeblikket. Marginene går imot laget i begge straffefeltene.