Gå til sidens hovedinnhold

Skrev ny kontrakt med LSK

Artikkelen er over 6 år gammel

Arnold Origi på plass

Arnold Origi har skrevet kontrakt med LSK ut 2016-sesongen. Nå står dialog og eventuelle forhandlinger med Petter Vaagan Moen og Johan Andersson på sportsdirektør Torgeir Bjarmanns agenda.

– Arnold Origi har vært stabil og god. Han har utviklet seg mye og er kanskje den spilleren som legger ned mest trening av alle, sier Torgeir Bjarmann.

Han tror Origis spill har vært en av suksessfaktorene til LSK i år.

– Når vi ser bak resultatene fra de siste sesongene, har vi vært ekstremt uheldige med skader på keeperne. I fjor brakk Origi fingeren to ganger, og Kenneth Udjus ødela skulderen. Stefan Logi Magnusson, Otto Fredrikson og Sead Ramovic hadde også sine perioder med skader.

Dialog med Vaagan

Da Petter Vaagan Moen sa nei til Brann i sommer, fordi han syntes det som skjedde i LSK var spennende, lå det i kortene at en ny kontrakt kunne være aktuelt.

– Jeg har vært i dialog med Petter en god stund, noe som er blitt mer konkret etter hvert. Vi håper vi skal bli enige om ny kontrakt med ham. Samtidig som vi er oppmerksom på at han er en attraktiv spiller, vet vi at han liker seg i LSK og mener vi har ting på gang.

– Hva med Johan Andersson og hans framtid på Åråsen?

– Vi snakker sammen og er der vi var med Vaagan Moen for en stund siden. Når vi har kontakt tenker vi jo begge på 2015-sesongen.

LES: LSK-børsen mot Haugesund!

I tenkeboksen

Trener Magnus Haglund er i tenkeboksen en måned til om han skal trener LSK neste år. Hans holdning er at det er viktig å beholde rutinerte spillere.

– Vi tenker likt om dette. Kontinuitet og en god miks av spillere har vært avgjørende for at laget gjør det bra nå, sier Torgeir Bjarmann.

– Du må også tenke på hva dere skal gjøre med trenerspørsmålet hvis Haglund sier nei?

– Han er vår første prioritet og får den tida han trenger. Vi har vært gjennom bunken med aktuelle trener de to siste årene hvis han skulle gå, så jeg har den oversikten jeg trenger.

– Er det aktuelt å hente forsterkninger før neste sesong?

– Slik situasjonen er nå, må det skje etter at vi eventuelt har solgt, eller at noen velger å slutte.

– Har dere kontakt med investorer til å hente en ny toppspiss?

– Investorene våre ha store LSK-hjerter. Men vi snakker ikke akkurat nå om å forsterke mer enn vi har gjort, sier Torgeir Bjarmann.

En drøm om retur av Björn Bergmann Sigurdarson kan en ha. Men med de lønnsbetingelsene er det utenfor det som er mulig for LSK.

Se Studio Åråsen etter Haugesund-seieren:

Kommentarer til denne saken