Da Romerikes Blad spurte 21-åringen om ambisjonene med overgangen, var han klokkeklar i sitt svar.

– Jeg kommer hit for å hjelpe laget til gull i serien denne sesongen, og målet er først og fremst å spille seg inn på laget, sier Martin Husár.

I går signerte han en kontrakt som binder ham til Åråsen-klubben ut sesongen 2010.

Unggutten har spilt 52 seriekamper for Spartak Trnava i den slovakiske toppserien, og har spilt både back og kantspiller på venstresiden.

– Den kombinasjonen gjør ham svært interessant for oss. Vi har lenge lett etter en spiller som kan fylle begge disse to rollene. Målet har også vært å finne en som kan gjøre noe av den samme jobben på venstresiden som Bjørn Helge Riise gjør på høyre. Jeg tror Martin er den spilleren, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtoft.

Før han fortsetter:

– Jeg kan love supporterne at vi nå har hentet det alle vil forbinde med en LSK-spiller. En kraftfull spiller.

– Måtte ikke kjøpe

Kjøpet av Husár gikk i orden noen timer før overgangsvinduet stengte, men det var ifølge Fjørtoft ikke snakk om noe "panikk-kjøp".

– Nei, vi har fulgt Martin svært lenge. Og vi har sett ham i flere kamper og trening. Vi ser på ham som en langsiktig investering, men det var gunstig å få ham inn allerede nå – selv om vi strengt tatt ikke var i en situasjon hvor vi måtte kjøpe, sier Fjørtoft.

LSK var flere ganger i Slovakia for å se på den nåværende Rosenborg-spilleren Marek Sapara. På de samme turene fulgte de også Husár. I går kom resultatet av jobben i form av en ny spiller på fire og et halvt års kontrakt.

Nest dyreste kjøp

Slovaken som har spilt ti U21-kamper for landet sitt var ikke vond og be da LSK-muligheten dukket opp.

– Jeg trengte ikke lang tid på å bestemme meg. Har sett noe norsk fotball på tv, og jeg er sikker på at dette er et riktig valg for meg, sier Husár.

LSK forhandlet fram avtalen med Husárs klubb Spartak Trnava allerede onsdag kveld. I går kom spilleren og hans agent til Norge for forhandlinger. Legesjekk og forhandlinger om personlig kontrakt endte seint i går ettermiddag med kontraktssignering.

Etter det RB-sporten erfarer, måtte LSK betale omkring 3,5 millioner kroner for å løse 21-åringen fra sin kontrakt i Slovakia – den nest høyeste overgangssummen LSK noen gang har betalt.

– Jeg vil ikke kommentere tall. Men vi har kjøpt en spiller som har et stort salgspotensial. Agentbyrået vi har brukt har et godt rykte. Lykkes vi med å foredle denne varen, håper vi at de også kommer til oss neste gang de har en god spiller. Det er viktig for LSK, sier Fjørtoft.

Spiller for framtida

LSK har gjennom trener Uwe Rösler, manager Jan Åge Fjørtoft og talentspeider Roy-Kenneth Torkildsen sett slovaken i trening og kamp. Rösler er overbevist om at han har funnet rett mann.

– Han er ikke hentet for at han skal vinne ligaen for oss i år. Men han har kvaliteter til å bidra både fra start og som innbytter i høst, tror Rösler.

Uansett ser LSK-treneren på dette som en signering for framtida.

– Fordelen med å få ham inn allerede nå, er at han får et halvt år ekstra på å tilpasse seg til norsk fotball. Jeg har sett veldig mye bra i slovakisk fotball, og jeg er sikker på at spilleren vil lykkes her. Men i likhet med mange andre trenger han sikkert litt tid. Og den skal han få, lover Rösler.