Gå til sidens hovedinnhold

Skadet, sulten og slank

Artikkelen er over 15 år gammel

Kasey Wehrman (28) er fremdeles langt unna å være skadefri, men tida da han kom hjem fra juleferiene i Australia med "bagasjeovervekt" er forbi.

LSK-spilleren har ikke rørt en fotball på snart to måneder og har tilbrakt fem uker i hjemlandet – likevel er han ifølge den ferske innveiingen hos trener Uwe Rösler bare et par små kilo unna sin strenge matchvekt på 82 kilo.

Selv mener han historien rundt den lange juleferien tilbake i Arne Erlandsens regime har hengt ved ham altfor lenge.

– Noen tok det alvorlig, men jeg så bare humoristisk på det. Og ville de undervurdere meg som kun en "fat bastard" ute på banen, så gjerne for meg, sier australieren om den vanskelige tida utenfor første-elleveren på Åråsen.

Tar selvkritikk

– Men du virket tyngre de første LSK-månedene enn spilleren som dominerte for Moss tidligere?

– De som mente jeg var feit da jeg kom tilbake det spesielle året, hadde sikkert litt rett, men allerede ved seriestart samme år veide jeg akkurat det samme som nå. Problemet var at jeg aldri kom inn på laget og heller ikke fikk spille senere og bevise at jeg var i form, sier Wehrman om årsaken til at han aldri helt ble kvitt stemplet som tung og overvektig.

Vendepunktet kom i Röslers første sesong som LSK-trener.

Wehrman fikk sjansen i forsesongen, og styrte LSKs midtbane direkte inn i medaljekampen og til cupfinalen. Hans pasningsspill sto ikke tilbake for noen andre playmakere i eliteserien, og den dype rollen på midten passet ham perfekt.

– Eneste skuffelsen i 2005 var å gå glipp av cupfinalen, men det har jeg lagt bak meg nå. Jeg skjønte det allerede den siste måneden før finalen at Molde-kampen ville gå uten meg, sier han om skuffelsen.

En måned til

– Hvordan er det med skaden din nå?

– Babysteg tilbake mot spill igjen, oppsummerer han den lange, og kjedelige veien tilbake.

– Det er sakte framgang, men jeg trenger nok en måned til før jeg er tilbake. Ennå kan jeg bare gjøre lett jogging, sier Wehrman.

Det var tidlig i oktober han fikk en overbelastningsskade i mage- og lyskeregionen. Han sleit med litt av det samme i 2003 også, og den gang tok det en operasjon og cirka et halvår før han ble frisk igjen. Denne gangen skal det ikke gjøres inngrep ettersom skaden sitter litt høyere enn forrige gang.

– Jeg er ikke urolig ettersom jeg stadig har framgang. Jeg er på Olympiatoppen hver eneste dag for trening og behandling, sier en sulten Kasey Wehrman.

– Timingen er ikke perfekt, det virker som om Khaled Mouehli trives på din plass?

– Å bli skadet passer aldri. Men akkurat nå er det i hvert fall ingen kamper. Spillere har alltid kommet og gått på min vei, og det vil aldri stoppe meg, sier Wehrman om den økte konkurransen.

PS! I januar skal Kasey Wehrman signere de første papirene som etter hvert skal gjøre ham til norsk statsborger. LSK kan kun bruke to spillere utenfor EØS-området. I tillegg til Wehrman tilhører for øyeblikket også Khaled Mouehli og Olivier Occean på denne kvoten.