Sigurdarson ut – fire nye inn

PUSLESPILLET: Kun detaljer gjenstår før Björn Bergmann Sigurdarsons tid på Åråsen er over. Nå jakter LSK jakter ny midtstopper, venstreback og to spisser. Steffen Hagen (oppe til venstre) og Thorstein Helstad skal stå på LSKs ønskeliste.

PUSLESPILLET: Kun detaljer gjenstår før Björn Bergmann Sigurdarsons tid på Åråsen er over. Nå jakter LSK jakter ny midtstopper, venstreback og to spisser. Steffen Hagen (oppe til venstre) og Thorstein Helstad skal stå på LSKs ønskeliste.

Artikkelen er over 5 år gammel

LSK skal ikke ligge på latsiden når klubbens største stjerne blir solgt i sommer. Minst fire nye spillere skal være på vei inn på Åråsen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LSK er godt i gang med å forberede at Björn Bergmann Sigurdarson forsvinner. Sannsynligvis blir det hentet inn fire nye spillere etter at overgangsvinduet åpner 1. august.

En midtstopper, en venstreback og to spisser er etter det RB-sporten erfarer målet med spillerjakt.

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann bekrefter at det kan komme nye spillere inn.

– Først og fremst er vi opptatt av å få ut potensialet i det mannskapet vi allerede har. Men samtidig vil vi gå gjennom og vurdere de mulighetene som er i markedet, sier Bjarmann.

Helstad nærmest

Sportsdirektøren ønsker fortsatt ikke å si noe mer om et eventuelt salg av Björn Bergmann Sigurdarson enn at LSK har fått konkrete henvendelser.

Men Bjarmann bekrefter at en ny spiss kan være aktuell uansett om det blir salg eller ikke.

– Det er trolig noe vi vil forsøke å få til uavhengig av hva som skjer med Björn, sier Bjarmann.

Ut fra det RB-sporten kjenner til er Thorstein Helstad den mest aktuelle spissen å hente inn. Monaco-spilleren vil som vår avis skrev for tre uker siden, trolig bli løst fra kontrakten med den franske nivå-to-klubben i sommer.

35-åringen er blitt overflødig i den hardtsatsende klubben. For ett år siden ble han toppscorer i Ligue 2. Hedmarkingen er nå nær en overgang til Åråsen-klubben.

Positive ivestorer

Foruten den ene spissen som trolig hentes inn uansett, er ytterligere en spiss, en midtstopper og en venstreback det som står høyest på ønskelista i spillerjakten på Åråsen. Bjarmann sier han har fått beskjed om at det er vilje til investeringer dersom det blir et salg.

– Investorer er positive til å bidra, sier han.

Han innrømmer også at tabellsituasjonen gjør at LSK ser på muligheten for ytterligere signeringer.

– Opprinnelig var ikke planen å gjøre så mye nå i sommer, men når du ligger tredjesist er det selvfølgelig noe vi vurderer. Uansett er det viktig at vi ikke lar følelsene styre. Det er også mange gode spillere som er her, sier sportsdirektøren.

Hagen aktuell

RB-sporten vet at Odds Steffen Hagen er blant de heteste som vurderes på stopperplass.

Sørlendingen har høy lønn og utgående kontrakt i Skiens-klubben.

Når det gjelder spiss nummer to og venstreback, så skal LSK foreløpig være i en kartleggingsfase.

Snart Wolves-klar

For de fleste er det ikke lenger et spørsmål om Sigurdarson blir solgt fra LSK i sommer, men når det skjer.

Sannsynligvis er det kun snakk om kort tid før en overgang er klar. Etter det RB-sporten kjenner til er det bare formaliteter igjen før Sigurdarson selges til Wolverhampton.

Klubbene skal allerede være enige om det meste. Bare noen detaljer gjenstår. Blant annet en avklaring rundt spørsmålet om hvor lenge den islandske spissen skal spille for LSK i juli.

I tillegg er 21-åringen fortsatt på ferie.

Bjarmann til Afrika

Selv om sportsdirektør Bjarmann trolig må jobbe fram et par ekstra overganger denne sommeren, jobber han også på lengre sikt.

Mot slutten av denne uka skal han som planlagt til Nigeria for å se på spillere.

– Dette har vært planlagt en stund, og har ikke noe med overganger i sommer å gjøre. Håpet er å finne et framtidig gullegg som Anthony Ujah og Nosa Igiebor var for oss. Tidligere har vi fått spillere opp til oss på anbefaling fra agent. Denne gangen reiser vi ned selv for å kartlegge spillere og invitere dem til oss senere, sier Bjarmann.

Artikkeltags