Mandag kveld gikk de siste formalitetene i orden, og det betyr at Sigurdarson blir Wolves-spiller dersom han består den medisinske testen i Championship-klubben 14. juli.

– Etter samtaler gjennom helga har LSK akseptert et bud fra Wolverhampton. Det innebærer at Björn er LSK-spiller til og med Tromsø-kampen 13. juli. Forusetningen for at overgangen gjennomføres er at han består den medisinske sjekken, sier LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

Tidenes største salg

Verken LSK eller Wolves ønsker å offentliggjøre overgangssummen, men RB-sporten vet at den engelske klubben betaler 3 millioner euro (22,6 millioner norske kroner med mandagens valutakurs) for spissen.

Islendingen blir med det LSKs største salg noensinne. Da Antony Ujah ble solgt til Mainz for ett år siden var også rammen i avtalen 3 millioner euro, men der er ikke hele beløpet utløst foreløpig.

Etter det vår avis kjenner til betaler Wolves en stor del av overgangsbeløpet umiddelbart. Resten av beløpet betales i to avdrag hvor det siste har forfall tidlig i 2013.

LSK har som RB-sporten skrev fredag i forrige uke tegnet en forsikringsavtale i forbindels med overgangen. Det betyr at Sigurdarson ikke vil gå på et økonomisk tap dersom Wolves-kontrakten skulle gå i vasken på grunn av en skade.

Tvilsom mot Ull/Kisa

Selv om avtalen mellom LSK og Wolves forutsetter en overgang midt i juli, er det usikkert om Sigurdarson vil spille onsdagens cupkamp mot Ull/Kisa.

21-åringen har kun trent for seg selv etter at han spilte U21-landskamp for Island 5. juni. Treningen hans med laget tirsdag, blir hans første fotballtrening på to uker.

– Björn trener med oss igjen tirsdag, så får vi gjøre en vurdering om det er lurt å spille mot Ull/Kisa allerede onsdag, sier LSK-trener Magnus Haglund.

Det blir gjort en tilsvarende vurdering av Petter Vaagan Moen som har vært ute på grunn av armbrudd siden 10. mai.

Les mer om overgangen i RBs papiravis tirsdag!