De siste ukene har mange snakket om en kontraktforlengelse med den svært ettertraktede islendingen. Men den debatten er egentlig helt unødvendig.

For allerede sent i fjor høst – mens han gikk langtidsskadet – forlenget Björn Bergmann Sigurdarson kontrakten med LSK. Den nye avtalen gjelder ut 2014 – ett år lenger enn den opprinnelige som han skrev under tidlig i fjor vinter.

Dermed sitter Åråsen-klubben med enda bedre kort på hånda når de høyst trolig vil selge angriperen i sommer.

Bergmann Sigurdarson har imidlertid ingen ønsker om at kontrakten skal bli offentlig kjent.

– Dette har jeg ingen kommentar til. Snakk med Torgeir (sportsdirektør Bjarmann), sier Sigurdarson til Romerikes Blad.

Bjarmann forklarer

21-åringen vil ikke bekrefte at han har skrevet under på en ny avtale og derfor heller ikke si noe om årsaken til at han ikke ønsker publisitet rundt dette.

En av grunnene kan imidlertid være at han er redd det ekstra kontraktsåret vil skremme vekk interessenter.

Men likevel sier han følgende:

– Jeg kan gjerne bli i Lillestrøm for alltid. Jeg trives her.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann bekrefter avtalen. Hemmeligholdelsen har vært i forståelse mellom klubb og spiller.

– Vi ble enige med Björn om en forlengelse sent i fjor høst, men dette var ikke noe han ønsket at skulle komme ut. Dette er jo en positiv sak for oss, men vi har valgt å etterkomme hans ønske om ikke å si noe om det. Men når du spør meg direkte, må jeg si det som det er. Det var en sikkerhet både for ham og oss. Björn gikk jo skadet på det tidspunktet forlengelsen ble gjort, sier Bjarmann.

Ifølge LSK-leder Per Mathisen vil ikke det ekstra året gjøre noe med planene om å selge 21-åringen som også blant mange ble betegnet som gullkalven mens Nosa Igiebor og Anthony Ujah var i klubben.

– Dette gjør ikke noe med våre intensjoner om at han skal til en større liga. Men det er klart dette ikke vil presse prisen ned i eventuelle forhandlinger, sier han.

Mer verdt enn Ujah

En rekke europeiske storklubber er blitt satt i forbindelse med islendingen gjennom diverse norske og utenlandske medier.

Torgeir Bjarmann merker stadig sterkere pågang. Han vil ikke si noe om det foreligger bud.

– Der får du ingen kommentar, men vi merker at Björn er blitt et interessant navn hos stadig flere klubber.

Mens trener Magnus Haglund har sammenliknet islendingen med selveste Zlatan Ibrahimovic da han ble solgt fra Malmö FF til Ajax Amsterdam for rundt 82 millioner svenske kroner.

LSK-leder Mathisen ville ikke få like langt. Han var med på å selge Anthony Ujah for opp mot 25 millioner i fjor.

Hadde han fått Ujah-tilbudet i dag for Sigurdarson, ville nok svaret blitt helt annerledes.

– Vi ville antakeligvis ikke solgt for den prisen. Jeg tviler på det. Men dette er ikke statisk. Det som er rett i dag trenger ikke å være riktig neste uke.