Midt i 1. omgang holdt hele LSK-leiren pusten da Occean først ble klippet ned bakfra, for deretter å skli inn i en møtende målvakt som kom med beina først.

Occean ble liggende urørlig, men kom seg etter hvert på beina.

– Jeg ble livredd for beinet til Ollie. Han kom i stor fart, og jeg har sett lignende situasjoner før ende med alvorlige skader, sa assistenttrener Cato Bakkemo.

– Det så ikke bra ut, og i rett i etterkant hadde jeg null følelse i beinet. Måtte liksom gå det av meg, og akkurat nå er det ikke så verst tross alt, sa hovedpersonen selv etter kampen.

Scoret igjen

Mellom den alvorlige situasjonen og da han ble byttet ut etter 63 minutter, hadde han rukket å score nok et mål for Lillestrøm.

– Har du vunnet spissduellen mot Arild Sundgot nå?

– Begge spiller bra for øyeblikket, så kanskje begge to får spille også. Jeg føler meg i hvert fall i bra form, og jeg tror det kan ha med å gjøre at jeg har gått ned tre kilo. Jeg føler meg lettere i kroppen, raskere og kvikkere enn i fjor, sier Olivier Occean.

Konkurrent Arild Sundgot vil ikke være med på at han er utenfor laget som serieåpner mot Fredrikstad på Åråsen 2. påskedag.

– Nei da, Ollie har ikke vunnet ennå, men det virker som om Tom mener han er noen prosent foran meg nå. Jeg føler meg i bra slag, og vet jeg er god nok for laget. Får jeg spille, vil jeg også score mål, lover Arild.

Det er lite som tyder på at Tom Nordlie vil starte med begge to, men duoen kan bli et våpen sammen utover i kampene om Lillestrøm trenger to sterke menn på topp.

– Begge to var bra i dag, oppsummerte Nordlie onsdag kveld.

Blandet kost

Det er vanskelig å si hvilket nivå gårsdagens spanske motstander holdt, men trolig var det i nærheten av meget godt Adeccoliga-nivå. Spurten deres var det i hvert fall ingen ting i veien med, selv om de fikk utligningsmålet i gave av dommeren (meget klar offside).

– Vi sluttet å spille på slutten, og dømmingen var helt latterlig. Men det var også positive tendenser i denne kampen. Mange angrep var slik jeg ønsker å se dem, sa Tom Nordlie.

Spesielt midt i 2. omgang burde LSK ha punktert kampen fullstendig. De ledet 2-0 etter scoringer av Occean og Bjørn Helge Riise – og hadde bud på både 3-0 og 4-0 uten at ballen ville inn flere ganger.

I stedet måtte andremålvakt Otto Fredrikson slippe inn sine to første baklengsmål i løpet av oppkjøringskampene (førstekeeper Heinz Müller har stått på alle baklengs inntil i går kveld). Det første kom på et spektakulært frispark i krysset fra 16-meteren, det andre da Racing-spissen sto i klar offside.

Da var det verken tid eller evner igjen i LSK til å score vinnermålet. Generalprøven mot Lyn spilles i Marbella førstkommende mandag – nøyaktig en uke før seriestarten på Åråsen.