Ser for seg backframtid

IMPONERT: Bjørn Helge Riise har gjort det bra som høyreback etter at han ble flyttet til den posisjonen i juli. FOTO: NTB SCANPIX

IMPONERT: Bjørn Helge Riise har gjort det bra som høyreback etter at han ble flyttet til den posisjonen i juli. FOTO: NTB SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Bjørn Helge Riise ble omskolert til back for én måned siden. Det har gitt mersmak for 31-åringen.

DEL

– Det går bare bedre og bedre for meg på backen. Helt utlært er jeg ikke, men det er absolutt en posisjon jeg trives i, sier Bjørn Helge Riise.

Den fungerende LSK-kapteinen og høyrebacken er ikke fremmed for at hans fotballframtid også ligger i nettopp backposisjonen.

– Slik vi spiller i LSK nå med offensive backer, kan jeg se for meg at jeg fortsetter som høyreback også etter denne sesongen, sier Riise.

DIREKTE: Følg Sogndal – LSK fra klokka 18.00 her!

Back-Riise best på børs

Etter at han spilte sin første kamp som høyreback borte mot Viking 20. juli, har han vært LSKs beste spiller på RB-børsen med et snitt på 5,66 poeng.

Sunnmøringen mener han fortsatt har mye å forbedre som back, men han liker utfordringen og mener rollen passer ham bra.

– Så lenge backene er med så mye offensivt, føler jeg at det er noe som passer meg bra. Det blir mye løping, og det er ingen ulempe. Men jeg må innrømme at det var en liten overgang i begynnelsen sammenliknet med kantrollen, sier han.

DIREKTE: Følg Sogndal – LSK fra klokka 18.00 her!

Tror på Riise som back

Også LSK-trener Magnus Haglund tror Riise kan ha en framtid som back.

– Bjørn Helge har løst backjobben meget bra nå. Han har de kvalitetene som skal til for å spille der. Ved å spille i den posisjonen kan han kanskje spille enda lenger på dette nivået, sier Haglund.

Den svenske treneren mener at Riises offensive kvaliteter kommer godt til sin rett på backplass, og at han også har løst den defensive delen godt.

– Han har utviklet den defensive delen av backjobben bedre og bedre, sier han.

– Uavgjort må bli seirer

LSK sikret seg kontakt med lagene foran på tabellen da de slo Vålerenga forrige søndag.

Før helgas runde skiller det ett poeng til Vålerenga på 5. plass og to til Rosenborg på fjerde.

Nå håper Riise at LSK skal fortsette den gode trenden.

– Vi må forbedre oss på den siste tredjedelen. Blir vi like kyniske der som vi er defensivt, så vil uavgjortresultatene vi fikk mot Viking, Aalesund og Sandnes Ulf gjøres om til seirer. Evnen til å avgjøre jevne kamper er det som skiller oss fra Molde og Odd i toppen av tabellen. Målet er å få det til allerede mot Sogndal, sier han.

LSK-STATISTIKK:

Årets spiller 2014

Toppscorer'n 2014

Assist-toppen 2014

Kort-toppen 2014

Slik spilles Tippeligaen 2014

Se LSK-magasinet før avspark mot Sogndal her:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken