Seieren glapp for LSK

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

(LSK-Tromsø 1-1). LSK ledet ufortjent til pause, men så ut til å gå mot tre poeng. Men ti minutter før slutt glapp det bakover, og to poeng forsvant.

DEL

Sjekk Tippeliga-tabellen her!

– Jeg er skuffa nå. Vi bør få med oss tre poeng når vi leder kampen så lenge som vi gjør. Mot slutten tok vi for mange sjanser, og fikk for stor avstand mellom lagdelene. Vi mistet ballen for lett, og fikk stadige brudd i mot. Dette må vi skjerpe oss på, sier dagens LSK-kaptein og debutant Vidar Riseth.

Men alt var ikke mørkt i debuten for Riseth.

– Jeg fikk en meget god mottagelse av Kanarifansen, og resten av Åråsen, før kampen. Det varmet meg langt inn i hjertet, sier Riseth som innrømmet at han var spent foran kampen.

LES OGSÅ: Slik spilles Tippeligaen!

Merker ikke hjerteproblemene

Riseth som tidligere i vinter har slitt med hjerteproblemer, har ikke noen problemer med dem underveis i kampene.

– Det er ikke noe jeg tenker på. Jeg har det under kontroll, og det er bare å passe på at jeg tar medisinene mine, så går det greit, sier Riseth.

Tromsø klart best

Tromsø dominerte første omgang, men utrolig nok ledet hjemmelaget til pause.

Det målet var av den heldige sorten. For det var et selvmål av Tromsøs keeper Sead Ramovic. Men Simen Brenne skal ha stor del av æren for målet. Først vinner han ballen, så banker han til på halvspretten fra drøye 20 meter. Ballen smeller i tverrliggeren før den går i ryggen på Ramovic og i nettet.

– Tromsø var betraktelig mye bedre enn oss i første omgang, var trener Tom Nordlies oppsummering av første omgang.

Mer krig enn fotball

Etter pause jevnet kampen seg mer ut, og Tromsø klarte ikke skape like mange sjanser.

– Vi hever oss i andre omgang, og kommer bedre med i kampen. Men vi kan bedre enn det her. En serieåpning er alltid spesiell, og kampene blir ofte mer krig enn fotball, fortsetter Nordlie.

På spørsmål om skadesituasjonen svekket LSK mye i dag, svarte sjefen følgende.

– Samhandlingen i laget mangler litt med fem mann ute, og de fire bak har bare spilt ti minutter sammen, i treningskampen sist mot Lyn. Men forsvaret har ikke skylden for at samhandligen manglet i dag, og det at vi manger fem mann er ingen unnskyldning.

Innbytterne avgjorde

Ti minutter før slutt fikk Tromsø sin fortjente utlikning.

Et innlegg fra venstre headet innbytter Keijo Huusko ned til en annen innbytter, Douglas Sequira, han satte ballen i mål via et LSK-bein.

Resten av kampen sto og vippet, uten at det ble skapt noe særlig med sjanser. Og da 90 minutter var over kunne to lag, som nok begge er misfornøyd med 1-1, tusle i garderoben.

Steinar Nilsen var ikke spesielt misfornøyd med poengdeling, selv om laget hans var det beste laget.

– Åråsen er en vanskelig arena, og det er viktig å ta med seg poeng herfra, sier Nilsen.

Kampen på Åråsen ble spilt i et utrivelig vær. Regnet høljet ned under hele kampen, men Åråsen-gresset så ut til å klare seg bra kampen igjennom.

LES OGSÅ: Slik tror RB-sporten det går i Tippeligaen!

Fakta:

LSK – Tromsø 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Selvmål, Sead Ramovic (12), 1-1 Douglas Sequeira (78)

Gule kort: Khaled Mouelhi, LSK. Kevin Larsen og Tom Høgli, Tromsø.

Tilskuere: 10.024

LSK (4-3-3): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Pål Steffen Andresen, Vidar Riseth, Jon Midttun Lie - John Anders Bjørkøy, Khaled Mouelhi, Simen Brenne - Magnus Myklebust (Karim Essediri i 16 min), Olivier Occean, Tore Andreas Gundersen (Arild Sundgot i 23 min).

Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic - Tom Høgli, Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Kevin Larsen - Martin Knudsen (Keijo Huusko i 14 min), Helge Haugen, Tommy Knarvik, Joel Lindpere - Adriano Munoz (Douglas Sequeira i 23 min), Sigurd Rushfeldt

Artikkeltags