- Romeriksprofilen er død

Artikkelen er over 14 år gammel

LSK-ledelsen er ikke enig i at klubbens romeriksprofil er død. Fakta rundt neste års spillerstall forteller noe annet.

DEL

KOMMENTAR

Det er ikke utenkelig at klubben kan bli nærmest rensket for lokale spillere i troppen. I fjor og i vinter var supporterne sykelig opptatt av at trener Arne Erlandsen ikke ga gutter med fødselsadresse Romerike sjansen på a-laget. Neste år kan LSK stå nesten ribbet for dette, med unntak av Pål Steffen Andresen og Espen Søgård – uten at supporterne er veldig opptatt av det.

Peter Werni ville ikke si ja til første kontraktsforslag fra manager Jan Åge Fjørtoft. Det bar ut i kulden. Var årsaken at LSK egentlig var glad for å bli kvitt ham – og fant det betimelig å gi Werni skylda?

Tom Kristoffersen har spilt 14 kamper fra start denne sesongen – alle etter at han ble skadefri. Nå er det rett ut – veiet og funnet for lett. Men det er ingen tvil om at han har utkonkurrert Shane Stefanutto og vært god nok for laget. Anders Rambekk blir dobbelt så dyr, men neppe dobbelt så god.

Anders Thorbjørnsen har fått sin sjanse. Nå er han ikke god nok for lenger.

Mahmod Hejazi er LSK-eiendom etter at han har vært i Ull/Kisa. Klubben er ikke interessert i å ha ham med videre. Det er heller ingen tvil om at Hønefoss vil si ja til mer utleie av Harald Hauge.

Keepersituasjonen er uklar. Det er ikke utenkelig at Eirik Jansen forsvinner eller blir leid ut.

Full stall

LSK skal neste sesong ha 18 spillere pluss fire unge talenter i troppen. Ut fra dem som har kontrakt, er den allerede full. Trener Uwe Rösler ser etter to klassespillere. I tillegg er Heinz Müller fra Odd ønsket som keeper.

Det betyr at noe må bort. Andreas Thorud kan berge seg gjennom ved sine gode holdninger, som blir satt pris på.

Mer usikker er Mato Grubisics skjebne. Arild Sundgot, Michael Mifsud, Magnus Myklebust, Eirik Soltvedt og Magnus Powell har alle kontrakter neste år. Sistnevnte vil vekk. Soltvedt har spilt mer enn Mato.

Hvis Grubisic ryker, vil det vekke reaksjoner på Skjetten. Med ham på laget ville klubben med stor sannsynlighet berget plassen i 2. divisjon.

Forundring

Selv om det neppe ville fått noen betydning til slutt, vakte det ikke jubel i Lørenskog at LSK 2 tappet mannskapet med Kasey Wehrman og Eirik Soltvedt etter mindre enn en time i kampen mot Follo.

Det var ikke verre med dem enn at Wehrman spilte 90 minutter og Soltvedt en time i treningskamp mot Ham-Kam 17 timer seinere.

Det vekker forundring i de lokale klubbene at LSK ser ut til å fjerne seg mer og mer fra sine tidligere uttalte ønsker om å hente spillere fra lokalområdet. Da snakkes det ikke først og fremst om spillere som er gode nok for førsteelleveren, men som medlemmer av stallen.

Når ikke engang en mann som Tom Kristoffersen, som har spilt 14 kamper fra start og er god nok for laget i massevis er med i planene, scorer ikke LSK særlig godt på sin politikk om å ønske romerikinger i spillerstallen.

Artikkeltags