LSKs sportsdirektør, Torgeir Bjarmann, bekrefter overfor rb.no at Vidar Riseth leies ut resten av sesongen.

– Vidar var veldig innstilt på å få spilletid. Fordi ønsket var så sterkt og vi har klart å få en erstatter inn har vi blitt enige om at han går til Strømsgodset ut sesongen, sier Bjarmann.

Ny stopper

Riseths erstatter på Åråsen er jamaicanske Adrian Reid (23).

Han kommer fra Portemore United som LSK møtte i treningskamp tidligere i år.

LSK håper å få Reid klar til kampen mot Stabæk mandag, men det er ikke sikkert det er mulig.

– Vi mangler bare arbeidstillatelsen. Så fort den er klar kan han spille, forhåpentligvis rekker vi det før Stabæk-kampen, sier Bjarmann og legger til at de var nødt til å ta denne sjansen for å få utlånsavtalen i havn.

Mange forandringer i LSK om dagen. Gjør LSK-ledelsen de riktige valgene? Si din mening nederst i artikkelen!

– Sparer penger

Bjarmann opplyser at utlånet er en besparelse for klubben, men sportsdirektøren vil ikke gå ut med hvor mye penger klubben sparer.

Etter det RB-sporten erfarer vil ikke summen Strømsgodset betaler dekke alle lønnskostnadene for Riseth.

Det er også sannsynlig at Riseth, som slet med akillesen og ikke kunne trene i dag, har vært nødt til å si fra seg noe inntekt resten av året for å få utlånsavtalen i havn.

Klar søndag

Papirene ble undertegnet i Drammen fredag formiddag og trønderen er dermed spilleklar til Strømsgodsets oppgjør mot Odd Grenland søndag.

Jostein Flo sier til Drammens Tidende at de trengte en ledertype:

– Det har vært et must for oss å få til dette. Vidar er en ledertype med masse erfaring, og slike egenskaper trenger vi nå, sier sportssjef Jostein Flo.

Ville vekk

Som rb.no tidligere har skrevet ønsket den 37 år gamle midtstopperen seg vekk fra Åråsen.

Riseth har hevdet at han har hatt en avtale med LSK om pris på utleie, og at klubben ikke fulgte avtalen, da flere klubber sto på døra:

– For det første føler jeg at jeg har hatt en god dialog med klubben hele veien, og så bryter de det vi har blitt enige om. Jeg føler at jeg skuffer de andre klubbene, sier trønderen til tv-kanalen, og legger til at han har fått klar beskjed fra trener Henning Berg om at han ikke har noen framtid i klubben, sa han da.