Ringstad leverte varene

BRA DRIV: Stian Ringstad leverte en god kamp mot GAIS. Nesbuen viste at han fortjener startplass i onsdagens cupkamp mot Ull/Kisa. Foto: Per Morten Sødal

BRA DRIV: Stian Ringstad leverte en god kamp mot GAIS. Nesbuen viste at han fortjener startplass i onsdagens cupkamp mot Ull/Kisa. Foto: Per Morten Sødal

Artikkelen er over 5 år gammel

(GAIS – LSK 1-0). Stian Ringstad var LSKs beste spiller mot GAIS. Det borger for flere muligheter også i tiden som kommer.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Karen som før sesongen ikke ble vurdert god nok defensivt til å konkurrere om en plass på venstrebacken gjorde sine saker bra i lørdagens 0-1-tap.

Etter kampen vanket det ros fra både medspillere og trener.

– Stian gjorde en bra kamp. Ingenting å si på den innsatsen, sier trener Magnus Haglund.

Nesbuen følte også selv han kom godt fra det. Spesielt mot slutten av første omgang, LSKs beste periode i kampen, var han også svært delaktig offensivt.

– Bakover var det full kontroll. De skapte ingenting på oss før pause. Førsteomgangen er jeg veldig god fornøyd med for egen del. Det gikk også bra i andre, men jeg merket at jeg har vært ute med skade, sier han.

Han fikk storskryt av Lunan Ruben Gabrielsen, som også leverte en solid innsats, den begrensede spilletiden tatt i betraktning.

– Stian var helt konge. Det finnes få spillere som er like god som ham én mot én.

Ringstad selv føler den nye formasjonen, hvor backene lettere vil komme til innlegg, passer ham bra.

– Ja, jeg skal bli satt opp i situasjoner som passer meg bra. Jeg tror på denne endringen, sier han.

Snytt for straffe?

For flere av spillerne er det heller ikke noe nytt å spille 4-3-3 og 4-5-1.

– Jeg er vant til dette fra aldersbestemte landslag. Der har jeg også spilt mye indreløper, sier Lunan Ruben Gabrielsen.

Gabrielsen var involvert i det meste av det LSK hadde av nesten-muligheter lørdag. Etter pause skulle han kanskje hatt straffe da en GAIS-forsvarer gikk i ryggen hans.

– Slikt følte i alle fall jeg det. Dommeren var ikke enig, men jeg synes ikke han var all verden. For egen del synes jeg det gikk greit. Ikke mer enn det. Men alle gutta skal i alle fall ha for innsatsen, selv om vi ikke skapte så mye.

Skader

Gabrielsen får hard kamp om å beholde plassen når Petter Vaagan Moen er tilbake. Hedmarkingen kan bli klar allerede til onsdagens cupkamp mot Ull/Kisa

Der spiller også garantert Stian Ringstad. For skader i den bakre fireren er det nok av. Steinar Pedersen og Espen Nystuen er allerede ute og er uaktuelle til cupkampen. I tillegg pådro Isak Scheel seg en skade i foten under GAIS-kampen og kan være usikker.

Samtidig vet Ringstad at nye forsvarsspillere kan være på vei inn etter overgangsvinduet åpner 1. august. Steffen Hagen (Odd Grenland) og David Myrestam (GIF Sundsvall) står kanskje øverst på lista.

– Jeg får ikke gjort noe annet enn å spille bra. Her følte jeg at jeg tok vare på sjansen.

Les mer fra LSKs treningsleir i papirutgaven av RB mandag!

Artikkeltags