Riise til Vålerenga

LAGKAMERATER: Bjørn Helge Riise (til venstre) skal nå spille sammen med Jarl-André Storbæk og Martin Andresen også på klubblaget. FOTO: SCANPIX

LAGKAMERATER: Bjørn Helge Riise (til venstre) skal nå spille sammen med Jarl-André Storbæk og Martin Andresen også på klubblaget. FOTO: SCANPIX

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Rett før overgangsvinduet stengte natt til onsdag ble det klart at Bjørn Helge Riise forlater LSK og går til Vålerenga.

DEL

Det er en hardt presset økonomi i Åråsen-klubben som er grunnen til at LSK etter flere dagers forhandlinger er blitt enig med Vålerenga om en overgangsavtale verdt fem millioner kroner.

Forhandlingene ble sluttført rett før overgangsvinduet stengte ved midnatt tirsdag.

– Dette er ikke en ønsket overgang fra vår side i utgangspunktet. Det regner jeg med at de fleste forstår. Samtidig må klubben drives forsvarlig. Uten de midlene denne overgangen gir, kunne vi neppe overholdt våre forpliktelser resten av sesongen. Da hadde vi vært nødt til å fristille spillere, og det ville fått langt større konsekvenser, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann på vei ut fra forhandlingsmøtet med Vålerenga.

Forhandlingene om Riise-overgangen ble sluttført i all hemmelighet hjemme hos LSK-formann Per Mathisen i Gansdalen utover tirsdagskvelden.

LES MER: Enga sikler på Riise!

Vil tjene på videresalg

Erkerivalen Vålerenga, med trener Martin Andresen i spissen, har helt siden i fjor sommer jobbet for å lokke LSKs landslagsspiller til Oslo.

Daværende LSK-manager Jan Åge Fjørtoft sa at det var større sjanse for at Elvis skulle opptre på årets byfest enn av Bjørn Helge går til Vålerenga.

Nå skjer det altså likevel – utelukkende fordi LSK har en anstrengt økonomi.

Klubbledelsen på Åråsen tør ikke ta sjansen på at Riise blir solgt utenlands når det internasjonale overgangsvinduet åpner til sommeren.

– Finanskrisen har gjort klubber mer forsiktige en periode. Vi har derfor ikke råd til å la denne sjansen til å selge Bjørn Helge gå fra oss, sier Bjarmann.

Overgangssummen på fem millioner kroner er betydelig lavere LSK ønsket seg for å selge Riise, men nå hadde ikke klubben noe valg.

På Åråsen er man uansett glad for at man har sikret seg 50 prosent andel ved et eventuelt videresalg.

– Vi regner med at Bjørn Helge vil bli solgt videre, og skjer det har vi fått en god avtale, mener sportsdirektøren.

LES MER: LSK må dokumentere økonomisk kontroll!

Møter LSK 2. påskedag

Da en mulig Vålerenga-overgang ble satt på dagsordenen i fjor sommer, ønsket ikke Riise å kommentere saken. Men han fastslo at han elsker å spille for Kanari-Fansen.

– Dette er ekte fotballglede! Når jeg spiller med dem, får jeg følelsen av hvor gøy de har det, sa Riise i juni 2008.

Etter at LSK ble enig med Vålerenga tirsdag, føler ikke Riise at han hadde noe valg.

– Det er vanskelig i den økonomiske situasjonen LSK er å si nei når de får godt betalt for meg, sier Riise.

Han innrømmer at det vil bli merkelig å løpe ut på Åråsen i blå drakt når lagene møtes til årets første hatoppgjør 13. april.

– Det første jeg tenkte var om jeg i det hele tatt torde. Men det får stå til, selv om jeg får høre det av Kanari-Fansen, sier landslagsspilleren.

Og Bjørn Helge ville ikke vært Bjørn Helge om han ikke slo til med en melding.

– Jeg får ingen sjanse til å slå tunnel på Otto Fredrikson i landskampen onsdag. Jeg får gjøre det før jeg scorer mot LSK 2. påskedag isteden, sier han.

LES MER: LSK selger 25 prosent av Åråsen Eiendom!

– Den seigeste kamelen

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann vet bedre enn noen andre at denne kontroversielle overgangen vil provosere mange av klubbens egne fans.

– Vi har full forståelse for at mange vil reagere, og jeg har selv svelget den seigeste kamelen noensinne i min karriere. Men det var umulig å si nei til dette nå. Når det verste sinnet har lagt seg, håper jeg også supporterne ser at vi fortsatt har mange gode spillere igjen i klubben, sier Bjarmann.

Han var selv i LSK sist det blåste etter at Mamadou Diallo ble lånt ut til Vålerenga i 1999.

Senegaleseren senket LSK med to mål for Vålerenga da lagene møttes på Bislett. Med sin innsats og mål den høsten reddet Diallo Oslo-klubben fra nedrykk.

Bjarmann mener at klubben ikke hadde noe annet valg da tilbudet fra Vålerenga dukket opp mandag. Han håper supporterne har forståelse for at klubben måtte gjøre dette nå.

Onsdag stiller sportsdirektøren opp til nettmøte med RB-sportens lesere mellom klokka 11 og 12.

– Det er det minste jeg kan gjøre. Vi tjener ingenting på å gå i dekning. Vi må stå for det vi har gjort. Dessverre var dette eneste utvei nå, sier Bjarmann.

Du kan si din mening eller stille dine spørsmål til Torgeir Bjarmann allerede nå:

Artikkeltags