Pust ut, Otto

PRIMA KAMP: Otto Fredrikson sto en prima kamp og sikret ett poeng for LSK. Ikke rart han pustet lettet ut etterpå, med tre meget kvalifiserte redninger.  ALLE FOTO: LISBETH ANDRESEN

PRIMA KAMP: Otto Fredrikson sto en prima kamp og sikret ett poeng for LSK. Ikke rart han pustet lettet ut etterpå, med tre meget kvalifiserte redninger. ALLE FOTO: LISBETH ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Det har du fortjent.

DEL

Om Heinz Müller blir solgt til Barnsley trenger LSK en keeper. En reservekeeper. Fortsetter Otto Fredrikson som han begynte i går, vil han redde flere enn de to poengene han berget mot Fredrikstad.

– Jeg fikk selvtillit og vokste da jeg reddet skuddet fra Elyounoussi. Da jeg greide å følge opp med nok en redning følte jeg at dette var min kveld, sier Otto.

Da han fulgte de to matchvinnerredningene opp med nok en suveren inngripen på et langskudd etter pause, sto han fram som kampens store spiller. Selv hadde han ikke en helt god følelse da det bare ble ett poeng.

– Følelsene etter kampslutt får du etter det som skjer i 2. omgang. Da syntes jeg vi var klart bedre og styrte alt. Derfor er jeg litt skuffet. Vi hadde mange gode muligheter til langskudd, men de var dessverre ikke godt nok innstilt.

– Nå har du definitivt stoppet diskusjonen rundt Heinz Mülllers erstatter, slik at han kan reise til Barnsley?

– Det får andre ta seg av. Jeg kan ikke gjøre annet enn å stå godt i mål. Så får Tom Nordlie bestemme om det er godt nok.

– Både mot Käerjéng og mot Fredrikstad tok du Cruyff-finta for å lure en motstander som kom mot deg. Er det noe vi vil se mer av?

– Denne gangen var det en tabbe. Jeg skulle spilt ballen langt ut da jeg hadde første mulighet. Jeg håper det ikke skal gjenta seg, sier han.

Mest seriøs

Det håper sikkert Tom Nordlie også, som ellers var strålende fornøyd med sin keeper.

– Otto var en bauta, med sine to glimrende redninger. Ingen i LSK har tvilt på hans kvaliteter, sier Nordlie.

Kveldens gladeste var keepertrener Frode Grodås. Han var ikke snau med superlativene.

– Dette gleder meg stort. Otto er seriens mest profesjonelle spiller. Ingen legger mer seriøst arbeid for å bli bedre. Han er perfeksjonist, som trener mye, og som ikke overlater noe til tilfeldighetene.

– Men han slet en periode med tabber?

– Det var et utslag at han ble vraket til fordel for Heinz Müller i en jevn duell. At han faller litt i kvalitet da, er helt naturlig. Men nå er han tilbake. Det er jeg sikker på, sier Grodås.

Sterke i forsvar

Etter en rufsete start med en del slurv, begynte LSKs forsvar foran Otto Fredrikson å ta tak i begivenhetene. Pål Steffen Andresen tapte en hodeduell som kunne blitt skjebnesvanger. Etter det vant han det meste.

– Vi fikk luket vekk småfeilene og tok tak. Dette er vel en av de bedre forsvarskampene vi har spilt på en stund. Ett poeng var greit nok, mente Andresen.

Og Tom Nordlie roste den defensive jobbingen over hele banen.

– Vi har sluppet inn færrest mål i serien. I denne kampen var det hardt arbeid fra Olivier Occean og hele veien bakover. Simen Brenne og Khaled Mouelhi kan mer framover, men det usynlige defensive arbeidet de la ned betydde veldig mye for laget. De to sjansene de fikk kom av at vi slurvet, og ikke at det glapp i kollektivet.

– Men dere skapte ikke all verden og utnyttet skuddsjansene dårlig?

– Det er bedre at vi forsøker å skyte enn at vi ikke gjør det. Det skal vi ta med oss.

– Bortsett fra forsvaret, Hva var du mest fornøyd med?

– At vi fikk i gang kontringsspillet vårt i 2. omgang. Jeg er trygg på at vi vil få tellende resultater hvis vi greier å ta med oss det best herfra, og utvikle spillet oss videre fra det, sier Nordlie.

Artikkeltags