Publikum svikter LSK

FRAMGANG: Nosa Igiebor, her i kamp med en Haugesund-spiller, har i glimt vist hvor god fotballspiller han er, men det alene er ikke nok til å fylle opp Åråsen med publikum. Mange kamper uten mål og seier betyr at LSK går mot sitt laveste tilskuersnitt på mange sesonger.ALLE FOTO: ROAR GRØNSTAD

FRAMGANG: Nosa Igiebor, her i kamp med en Haugesund-spiller, har i glimt vist hvor god fotballspiller han er, men det alene er ikke nok til å fylle opp Åråsen med publikum. Mange kamper uten mål og seier betyr at LSK går mot sitt laveste tilskuersnitt på mange sesonger.ALLE FOTO: ROAR GRØNSTAD

Artikkelen er over 8 år gammel

LSK ligger an til sitt laveste tilskuersnitt på 2000-tallet. Nå setter klubben i verk tiltak for å få publikum tilbake til Åråsen.

DEL

LSK har i gjennomsnitt hatt 6.165 tilskuere innenfor portene på Åråsen på sesongens fire første hjemmekamper.

Siden årtusenskiftet er det kun i 2003-sesongen at LSK har endt opp med et lavere tilskuersnitt (5.959).

På Åråsen tar man publikumsframmøtet alvorlig, men det er ingen krisestemning.

– Vi vet at tallene våre så langt er lavere enn tidligere, men ser vi bak tallene så er de ikke så ille som det kan se ut, mener markedsdirektør Robert Lauritsen i LSK.

Og forklarer:

– Denne sesongen har vi gjort om systemet med fribilletter. Tidligere ble mange fribilletter lagt inn i tallet selv om folk ikke var på kampen. Det ga oss noen ganger høyere publikumstall enn det antall tilskuere som faktisk var inne på stadion. Nå er tallene reelle. Det vil gi oss noe minus på tallene i forhold til i fjor, men publikumsinntektene trenger ikke å være lavere, sier Lauritsen.

Hva skal til for at du drar på Åråsen? Diskutér nederst i denne artikkelen!

Laveste siden 2004

Under enkelte kamper de siste sesongene kunne det oppgitte publikumstallet være godt over 500 tilskuere høyere enn det reelle.

Selv om LSK ligger omtrent likt med sitt økonomiske publikumsbudsjett så langt, så er man ikke fornøyd med tilskuertall under 6.000 som det har vært i to av sesongens fire hjemmekamper.

Forrige gang LSK var under 6.000 tilskuere var hjemme mot Bodø/Glimt i 2004 (5.980)

– Vi ønsker flere tilskuere på Åråsen, og vi tenker hele tiden på nye tiltak for å få folk til stadion. Mot Sandefjord søndag deler vi ut billetter til 2.750 ungdomsskoleelever på Romerike gjennom MOT. Ved innløsning av et gavekort får de én billett. Samtidig håper vi at noen velger å ta med seg noen. Da kan det bli mange tilskuere søndag, fastslår Lauritsen.

– Det sportslige avgjør

LSK skal gjøre flere tiltak i tida som kommer. Blant annet basert på en tilskuerundersøkelse de har gjennomført.

– Det blir flere tiltak, men samtidig viser undersøkelsen vi har gjort at det viktigste for å få folk til å komme er sportslige resultater, sier Lauritsen.

LSK-formann Per Mathisen er ikke bekymret for verken de sportslige resultatene eller publikumsoppslutningen.

– Tallene så langt har vært noe under det vi hadde håpet på, men det er ikke noen dramatisk nedgang. Dessuten håper vi at publikum vil komme tilbake etter hvert som de sportslige resultatene blir bedre. For det er vi sikre på at de vil bli, sier en optimistisk Per Mathisen.

– Klar framgang

LSK-formannen var godt fornøyd med det han så av laget mot Rosenborg forrige søndag, og han håper at det vil gi resultater både på banen og tribunen mot Sandefjord kommende søndag.

– Forhåpentligvis var det mange som så kampen mot Rosenborg på tv og likte det de så. Laget har gjort klar framgang fra de to siste sesongene, og det er et tidsspørsmål før det vil gi enda bedre resultater på banen. Når det skjer, tror jeg også publikumstallene vil øke. Interessen styres veldig av sportslige resultater, mener Mathisen.

Artikkeltags