På vei til LSK

LSK-SPISS? Tarik Elyounoussi, her fra en privatlandskampen i fotball mellom Ukraina og Norge.
Foto: Erlend Aas,Scanpix

LSK-SPISS? Tarik Elyounoussi, her fra en privatlandskampen i fotball mellom Ukraina og Norge. Foto: Erlend Aas,Scanpix

Artikkelen er over 9 år gammel

Tarik Elyounoussi (21) blir trolig lånt ut fra Heerenveen til LSK i 14 seriekamper.

DEL

Tarik Elyounoussi (21) gjør en oppsiktsvekkende overgang til norsk fotball. I Lillestrøm-drakten er det meningen at han skal spille på seg selvtillit, skriver f-b.no.

Lillestrøm ønsker å styrke sitt angrep, og overgangenskal bli en vinn-vinn situasjon både for klubb og spiller.

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann bekrefter overfor Romerikes Blad at de er i dialog med Heerenveen.

– Vi har gode forhåpninger om at en leieavtale skal komme i orden. Foreløpig vet vi ikke når alt blir klart, men vi håper på at det vi komme på plass så fort som mulig, sier Bjarmann.

Retur til Nederland

Kommer Lillestrøm til enighet med Heerenveen om en leieavtale, er det meningen at Tarik skal spille de første 14 seriekampene i eliteserien under Henning Bergs ledelse. Deretter er det meningen at han returnerer tilbake til Nederland.

– Det blir et "Nordtveit-opplegg". Spilleren får en ny start hos oss og får muligheten til å spille på seg selvtillit før han reiser tilbake, sier Bjarmann.

Tore Pedersen er agent for 21-åringen. Han ønsker ikke å forskuttere noe før alle papirer er underskrevet, men overfor Fredriksstad Blad kan han bekrefte at det har vært kontakt mellom klubbene.

– Hvorfor nettopp Lillestrøm?

– De trenger en spiller i Tariks posisjon og for hans del vil det være en fin mulighet til å spille på seg selvtillit, sier han til Fredrikstad Blad.

Spilletid

Pedersen poengterer at Elyounoussi karrière i Heerenveen på ingen måte er over.

– Nylig ble den tredje treneren ansatt og det på få måneder. Han skal være der ut sesongen, før en ny skal overtar. Da kan Tarik starte med blanke ark fra høsten av.

Fredriksstad Blad snakket sent i går kveld med Tarik Elyounoussi på telefon i Nederland.

– Hva betyr det for deg dersom det blir spill for Lillestrøm i vårsesongen?

– For min del er det viktig å få spilletid, og ikke minst ha det gøy som fotballspiller igjen. Det kan se ut som om jeg kan få det der, men det er for tidlig å si noe om det blir utlån ennå, sier han hemmelighetsfull.

I morgen reiser FFK til Åråsen for å møte Lillestrøm til treningskamp. Det vil ikke være aktuelt for Tarik å spille den kampen. Trolig møter han på sin første trening til neste uke.

Artikkeltags