19-åringen fikk to kamper for LSKs a-lag i fjor høst. Denne sesongen vil han trolig komme på banen langt oftere.

– Han kommer garantert til å gjøre noen gode kamper denne sesongen. Han holder innimellom et høyt nivå. For meg er han den største overraskelsen siden jeg begynte i LSK, sier LSK-assistent Petter Belsvik.

Hovedtrener Henning Berg fikk sjansen til å se Bolly på LSK-treninger i fjor høst, og han er ikke like overrasket over at unggutten gjør det bra på førstelagstreninger.

– Jeg er mye mer glad over det jeg ser enn overrasket. Mathis har gode dribleferdigheter, stor fart, god balanse og han er også en ganske bra avslutter, sier Berg.

Pendler fra Holmlia

Ifølge LSK-treneren har 19-åringen fra Holmlia klart overgangen til førstelagsfotball bra.

– Vi har tilpasset hverdagen hans slik at han nå kan trene med oss hver dag, men vi er opptatt av at han skal tåle mengden. Det betyr at han får noen rolige dager innimellom. Særlig etter noen tøffe økter, forteller Berg.

Fortsatt gjenstår noe før treningshverdagen til Bolly blir optimal. I dag pendler han med buss og tog mellom hjemmet på Holmlia, Åråsen og skolen på Linderud.

– Jeg ser på muligheten for å flytte til Lillestrøm senere i år. Det vil gi meg litt mer hvile. Nå forsøker jeg å hvile så mye jeg kan når jeg er hjemme på kvelden, sier Mathis Bolly.

Vraket Vålerenga

Den unge kantspilleren er ikke blitt skremt etter overgangen fra rekruttlaget til a-laget.

– Jeg er fornøyd med hvordan jeg har taklet treningen. Overgangen fra Holmlia til rekruttlaget i fjor var tyngre for meg enn det jeg opplever nå, sier Bolly.

Han kom til LSK på eget initiativ før 2008-sesongen, og trengte ikke mange øktene med rekruttene før han ble en del av stallen.

– Mange fra Holmlia reiser til Vålerenga. Jeg hadde ikke lyst til å bli en av mange der, og tok derfor kontakt med LSK. Det angrer jeg ikke på nå, sier unggutten med et bredt smil om munnen.

Raskest i test

Bolly er opprinnelig høyrebeint, men hans venstre er nesten like god. Det har gjort ham til en av dem Henning Berg vurderer som venstrekant.

Bolly selv er ydmyk i forhold til sin nye hverdag. Ute på banen viser han ingen respekt.

– Jeg har stor respekt for spillerne rundt meg, fordi de har mye mer erfaring enn meg. Men når vi spiller kan jeg ikke tenke på det. Jeg er her for å prestere hver dag, og da må jeg spille på mine styrker, sier gutten med norsk mor og far fra Elfenbenskysten.

Hans evne til å bruke begge bein er nevnt. I tillegg har han teknikk og fart nok til å passere hvem som helst på LSK-trening. På 40-meterstesten LSK hadde før jul slo han alle og ble klokket inn på tiden 4.77.

– Det var moro at jeg var raskest. Farten har jeg nok etter faren min. Han slo blant annet Geir Moen på 100-meter, sier Bolly.