– Arsenal informerte meg om at de ønsket en overgang til Nürnberg. Jeg ble spurt om jeg ville gjøre det, og jeg sa ja. Det er litt gambling i forhold til spilletid, men den sjansen må jeg ta. Bundesliga er et steg opp i forhold til Tippeligaen, sier Håvard Nordtveit.

Det er likevel ikke med lett hjerte han nå forlater Åråsen.

– Jeg synes det er veldig trist. I LSK har jeg hatt en vanvittig fin tid fra dag én, og jeg har gledet meg til å gå på trening hver eneste dag. Det er virkelig synd at jeg ikke skal møte denne flotte gjengen hver eneste dag, sier det unge midtstoppertalentet.

LES OGSÅ: Nordtveit en av de beste på RB-børsen!

– Har lært vanvittig mye

Nordtveit får ikke engang sjansen til å ta farvel med sine lagkamerater før avreisen til Tyskland i morges.

– Jeg skulle gjerne vært der og tatt farvel med alle sammen. Håper du kan sende en hilsen til alle gjennom avisen. Helt siden jeg kom til LSK i mars har jeg blitt voldsomt godt tatt vare på av alle sammen. Og i den tida jeg har vært på Åråsen har jeg lært masse, sier han.

Den utleide Arsenal-spilleren ville ikke vært LSK-tida foruten.

– Slik jeg vurderer det, er jeg en langt bedre spiller nå enn da jeg kom til LSK. Jeg har lært enormt av å spille i LSK. Og jeg er helt sikker på at jeg vil dra nytte av den lærdommen jeg har fått. Henning Berg har lært meg mye med sin erfaring. Det har også vært utrolig kjekt å spille sammen med blant annet Frode Kippe som jeg også har lært mye av, sier han.

Kommer tilbake?

Nordtveit utelukker ikke en retur til Åråsen en gang i framtid.

– Dette oppholdet har i hvert fall fristet til gjentakelse. Det kan godt hende at jeg kommer til å spille for LSK igjen en gang, sier Nordtveit.

Han tror også at Arsenal har fått øynene opp for romeriksklubben.

– De er veldig imponert over den mottakelsen jeg har fått og hvor godt jeg er blitt fulgt opp. Jeg blir ikke overrasket om Arsenal ønsker å låne ut flere spillere til LSK, sier u-landslagsspilleren.

Avventer erstattere

På Åråsen har man jobbet hardt for å beholde Nordtveit ut sesongen, men i går kveld kom beskjeden om at han fortsetter i Bundesliga.

– Vi er kjempeglad for at vi har hatt Håvard her så lenge, og at vi har fått være med å utvikle ham. Selvfølgelig skulle vi ønske at han ble her en stund til, men det er lite vi kan gjøre med det nå, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann i LSK.

Nordtveit-overgangen til Nürnberg betyr ikke at LSK kaster seg ut på overgangsmarkedet på jakt etter en erstatter.

– Vi får tilbake Steinar Pedersen fra Strømsgodset og Martin Husár kommer tilbake fra Slovakia. Det betyr at vi har spillere nok i stallen, og vi har derfor ingen konkrete planer om å hente inn nye spillere. Men vi følger uansett med på hva som skjer på overgangsmarkedet, og dukker det opp noe som er interessant kan det også hende at vi handler, sier Bjarmann.