Nordlie-fokus på det positive

INDRELØPER: Khaled Mouelhi spilte sentral på midtbanen mot Brann. I kveld er han høyre indreløper når Vålerenga kommer på besøk. [Høyre] FOTO: EIRIK HAGESÆTER

INDRELØPER: Khaled Mouelhi spilte sentral på midtbanen mot Brann. I kveld er han høyre indreløper når Vålerenga kommer på besøk. [Høyre] FOTO: EIRIK HAGESÆTER Foto:

Artikkelen er over 13 år gammel

Tom Nordlie har analysert en svak siste halvtime mot Brann. Men overfor spillerne fokuserer han mest på den positive 1. omgangen.

DEL

– Det var mange hengehoder etter at Brann tok ledelsen og øke til 2-0 like etterpå. Men de første 55 minuttene var fantastiske, og det klart beste vi har gjort i min tid på Åråsen, sier LSK-treneren.

Derfor tror han spillerne har ristet av seg skuffelsen, slutter å la seg prege av baklengsmål – og scorer når de store sjansen byr seg.

– Jeg ser ingen fotballfaglig negativ grunn til at vi klappet sammen. Det var en mental greie. Jeg tror vi er i stand til å fortsette i samme spor som før pause mot Brann.

Brenne spiller

Som vanlig har Nordlie hatt mange lag i tankene før en kamp. Og som vanlig kommer han etter all sannsynlighet til å ende på det han har trodd mest på gjennom uka. Selv om Simen Brenne ble skadet i Bergen, ikke spilte mot Orkla og trente alternativt flere dager, er han med all sannsynlighet klar igjen i kveld.

– Jeg har hatt tre sentrale midtbanealternativer i tankene. Simen er med i dem alle.

De to som spiller sammen med ham er Kasey Wehrman sentralt og Khaled Mouelhi som høyre indreløper. Nok en gang faller Espen Søgård utenfor 11'eren i en hårfin avgjørelse.

– Jeg syntes Wehrman og Mouelhi fungerte bra sammen i en halv time mot Orkla, og fikk en bekreftelse på at Mouelhi kan spille på høyresida.

– Bjørn Helge Riise blir høyreving. Du er ikke redd for at det vil svekke løpskapasiteten i laget?

– Han kommer til å engasjere seg voldsomt likevel, så det er jeg sikker på kommer til å gå bra.

Mister hodestyrke

Nordlies største bekymring er duellstyrken på dødballer når både Frode Kippe og Olivier Occean soner karantene for tre gule kort.

– Jeg liker å ha mange av de høye spillerne inne i motstanderfeltet på frispark og cornere. Det blir færre av dem denne gangen. Nå må vi satse på at Anders Rambekk, Pål Steffen Andresen og Arild Sundgot ordner opp, kanskje med hjelp av Wehrman.

– Hva taler mest for at LSK-seier mot erkefienden i kveld?

– Vi er i bra form. Vålerenga har et større press på seg. Men disse kampene er spesielle. Vålerenga har skapt mange sjanse, men ikke fått uttelling. Det forteller meg at det er et potensial i laget. De har fått 22 sjanser imot. Det er lite. Men når motstanderne har scoret på ti av dem, har de et problem, sier Tom Nordlie.

Artikkeltags