Eliteserieproffene fra LSK klarte imidlertid ikke å avgjøre cupkampen mot amatørene fra Strømmen i ordinær tid.

Dermed ble det ekstraomganger mellom de to naboklubbene.

Først i det 118. spilleminutt kom målet som reddet sportsklubben. Nosa Igiebor spilte vegg med Nigeria-kompisen Edwin Eziyodawe. Deretter satte han ballen sikkert i mål.

– Noen ganger fotball slik. Vi fikk målet til slutt, sier Nosa til rb.no.

– Vi ville unngå straffekonkurranse. Der er det 50-50 hvem som vinner. Det var viktig at vi avgjorde i ekstraomgangene, sier Eziyodawe til rb.no.

Nosa Igiebor framstår dermed som den reneste mirakelmannen for eliteserielaget:

  • I den første cuprunden scoret han to mål og sørget for avansement.
  • Mot Strømsgodset sørget han for årets første serieseier etter ett mål og en målgivende pasning.
  • Mot Sandefjord i forrige serierunde noterte han seg for nok en målgivende
  • Onsdag sendte han altså LSK videre i cupen.

Vi fulgte cupfesten direkte!

Tidlig scoring

Kampen startet bra for kanarifuglene, og allerede etter ti minutter satt den første ballen i nettmaskene bak Strømmen-keeper Kim Hording.

Espen Søgård spilte pasningen til Edwin Eziyodawe, og afrikaneren satte ballen sikkert i hjørnet.

To minutter senere inntok regnværsbygene Strømmen stadion. Samtidig ble forestillingen gråere fra LSKs side. I det 34. minutt fikk Kristoffer Tokstad muligheten. Lørenskog-gutten kom foran Hording, men nikket utenfor det tomme buret.

Sekunder senere smalt det på den andre siden av banen.

Jonny Hansen testet skuddfoten, Otto Fredrikson ga retur, og der dukket Trond Haugstad opp. Gråtrøyene utliknet til 1-1. Et rystet LSK klarte ikke å skape noe som helst resten av omgangen.

Strømmen spilte jevnt med storebror LSK.

Vi fulgte cupfesten direkte!

Store sjanser

Andreomgang startet forrykende for LSK. Men til tross for to store sjanser, klarte de ikke å score. Strømlingene puttet på sin side ballen i mål. Jonny Hansen scoret alene med Fredrikson, men linjemannen holdt flagget til værs.

I jakten på seiersmålet kastet Henning Berg inn goalgetter Arild Sundgot midtveis i omgangen. Men til tross for et overtak i spill og sjanser, klarte eliteseriespillerne ikke å score i omgangen.

Tre minutter på overtid skjøt Jonas Rygg i tverrliggeren, men 1-1 sto seg til full tid.

Dermed ble det klart for ekstraomganger på Strømmen stadion.

Vi fulgte cupfesten direkte!

Rolig ekstraomgang

Første ekstraomgang ble en sjansefattig affære på kunstgresset. Omgangen beviste at forskjellen mellom Tippeligaen og 2. divisjon nødvendigvis ikke er så veldig stor. Det ble målløst også i den omgangen.

Heller ikke andre ekstraomgang ble noe festfyrverkeri for de gulkledde, men i det 118. minutt eksploderte Lillestrøms afrikanske unggutter.

Nosa Igiebor spilte vegg med Edwin Eziyodawe. Deretter satte mannen som blir sammenlignet med en trøndersk mirakelmann ballen sikkert i mål.

– Jeg kunne skutt selv, men så at Nosa hadde god plass. Da var det bare å spille, sier Edwin, som var glad for å være tilbake fra start.

– Godt å få 120 minutter. Jeg ble ikke spesielt sliten og føler meg i fin form.

Cupmestrene fra 2007 klarte til slutt å gjøre noe de ikke klarte i fjor: Å gå videre fra andre runde. 2. divisjonslaget fra Strømmen la ned stor innsats i løpet av kampen, og ga storebror kamp til døra.

Vi fulgte cupfesten direkte!