Tidligere onsdag ettermiddag kunne Romerikes Blad melde at tidligere sikkerhetssjef og styremedlem i Klanen, Trond Ivar Døvle, var satt opp til å dømme LSKs bortekamp mot Viking.

– Har fått beskjed

Etter at saken gikk sin gang gjennom mediene, er det nå Brage Sandmoen fra Kjelsås som er satt opp som hoveddommer.

– Jeg har fått beskjed via et system vi dommerne har om at jeg skal dømme søndag. Utover det må du snakke med Rune Pedersen, sier Trond Ivar Døvle til rb.no

Fornøyd supporterleder

– De så at det kanskje var litt dumt. Det var bra de gjorde det, for Døvle som hoveddommer ville potensielt vært problematisk, sier taslmann for Kanarifansen Kenneth Kvebek.

– Kan man unngå at han dømmer LSK-kamper er det beste. Det er veldig bra at forbundet ombestemte seg, og da slipper man det fokuset, sier han.

– Ingen prestisjesak

Fotballforbundets dommersjef Pedersen sa til Romerikes Blad at han ikke trodde Døvles historie ville bli noe problem.

– Vi ser på dette som et tilbakelagt kapittel. Nå har han dømt på dette nivået såpass lenge at dette ikke vil være noe problem, sa dommersjef Rune Pedersen til rb.no.

Nå har man altså snudd på flisa, og Døvle er satt opp som hoveddommer i Sarpsborg 08s kamp mot Strømsgodset på søndag.

– Vi har snudd i den forstand av at min oppgave er å legge ting best mulig til rette for dommerne. Nå viste det seg at det ble litt trøkk rundt dette, og da skal det ikke bli noen prestisjesak for oss. Derfor har vi gjort dette, forklarer Pedersen.

– Ville gjort en god jobb

– Vi var kanskje litt naive med hensyn til historien her, men den har vi visst om i lang tid. Forholdet mellom LSK og Vålerenga er spesielt, og Døvle fortjener ikke å starte kampen i minus, selv om han ville gjort en god jobb, sier Pedersen.

Han understreker at det er hans jobb å legge forholdene til rette for dommerne.

– Og da var dette riktig beslutning.

– Kommer Trond Ivar Døvle noen gang til å dømme LSK i en Tippeliga-kamp?

– Man skal aldri si aldri i dette gamet, men spørsmålet er jo hvor lenge slike faktorer som i denne saken vil være der.