Døvle, som dømmer for Svarstad IL, er satt opp som hoveddommer i Lillestrøms kamp mot Viking på Viking stadion førstkommende lørdag.

Døvle var så sent som i 2006 sikkerhetsansvarlig i VIF-Klanen, og er en kjent Vålerenga-supporter innad i det norske supportermiljøet.

Han har også vært styremedlem i supporterklubben.

– Vi ser på dette som et tilbakelagt kapittel. Nå har han dømt på dette nivået såpass lenge at dette ikke vil være noe problem, sier dommersjef Rune Pedersen til rb.no.

Overrasket talsmann

Kanarifansens talsmann, Kenneth Kvebek, ble mildt sagt overrasket over at Døvle er hoveddommer i lørdagens oppgjør.

– Det kom veldig overraskende, jeg trodde det var slik at han ikke skulle dømme LSK, sier Kvebek da han konfronteres med hvem som skal dømme kampen.

– Jeg syntes det er spesielt. Nesten uansett utfall vil det bli diskusjoner. Kommer det en feilavgjørelse mot LSK vil dette selvfølgeilg dras fram, mens Viking fort kan klage på kompensasjonsdømming andre veien. Vi må bare håpe at han profesjonell.

– Naturlig at han kan dømme alle

Dommersjef Pedersen sier de har drøftet de eventuelle problemstillingene internt.

– Likevel føler vi dette ikke er noe problem. Han har levert gode prestasjoner som dommer på det øverste nivået i norsk fotball, og det er naturlig at man da kan dømme alle lagene.

Romerikes Blad har forsøkt å få tak i Trond Ivar Døvle onsdag, uten å lykkes.