Nå er han malt blå

BLÅTT: Tom Lund har vært utsatt for mye, der han står utenfor Åråsen. Denne gangen har han blitt malt blå. FOTO: MARTIN HOLTERHUSET

BLÅTT: Tom Lund har vært utsatt for mye, der han står utenfor Åråsen. Denne gangen har han blitt malt blå. FOTO: MARTIN HOLTERHUSET

Artikkelen er over 3 år gammel

Tom Lund får ikke stå i fred.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Tirsdag morgen var deler av statuen av LSK-legenden malt blå. Foran Tom Lund-statuen lå også et tøystykke med påskriften: «Jaja, bare STB maling?». På sokkelen av statuen er det skrevet «STB».

Hærverket skjer bare noen dager etter at Lillestrøm-sympatisører malte deler av Nadderud stadion i gult. Stabæk har varslet at de kommer til å anmelde det gule hærverket.

KOMMENTAR: Primitiviteten tar aldri slutt

– Trist og frustrerende

Daglig leder i LSK, Anita Westby Bjerke, forteller til rb.no at de – i likhet med Stabæk – kommer til å anmelde hærverket de er blitt utsatt for.

– Det er trist og samtidig veldig frustrerende at supportere, både våre og Stabæk sine, ikke har forståelse for at dette medfører ekstra arbeid og utgifter for klubber som er i vanskelig økonomisk situasjon, sier Westby Bjerke.

Punger ut

Leder i Kanari-Fansen, Kenneth Kvebek, tror hærverket på statuen er en hevnaksjon fra Stabæk-sympatisører etter at LSK-tilhengere malte tribunen på Nadderud.

– Det er ingen tvil om at dette er et svar fra Stabæk-supporterne på det som skjedde i helga. Det er ikke første gang Tom Lund-statuen blir malt. Den tåler nok en vask til, sier Kvebek.

Supporterlederen forteller at de kommer til å betale for rengjøringskostandene.

– Vi er veldig glade for at Kanari-Fansen gjør det. Vi har et godt samarbeid og dialog med Kenneth og KFL, sier Westby Bjerke.

KOMMENTAR: Primitiviteten tar aldri slutt

– Tar avstand fra hærverk

Styreleder i Stabæk Support, Gjermund Skaar, liker dårlig at noen av lagets sympatisører har malt Tom Lund-statuen blå.

– Vi tar avstand fra hærverk enten det er på Nadderud stadion eller på Tom Lund-statuen. Ut i fra teksten som er skrevet er dette utført av noen som heier på Stabæk. Det skal ikke skje, sier Skaar.

Han tror de som står bak hærverket har latt seg provosere av helgens tribunemaling og uttalelser i ettertid av hendelsen.

– Kanari-Fansen bagatelliserte langt på vei hærverket på Nadderud, noe som etter min mening ikke var spesielt smart, sier supporterlederen.

Så sent som i juni i fjor ble hodet på statuen fjernet.

Statuen har også blitt utsatt for mer harmløse stunt, som da den ble ikledd en dress fra Felleskjøpet.

Artikkeltags