Gå til sidens hovedinnhold

Én pågrepet og tre skadet på Lerkendal

Artikkelen er over 7 år gammel

Tre LSK-supportere ble skadet som følge av blussingen på Lerkendal mandag kveld. En mann er pågrepet for å ha kastet bluss under eliteseriekampen på Lerkendal stadion i Trondheim mandag. Ytterligere én er anmeldt.

Fotballsupportere tok i bruk bluss og røykutstyr på Lerkendal stadion under kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm mandag kveld.

LES OGSÅ: Kanari-Fansen: – Vi er ikke imot blussing

Én innbrakt – ytterligere én anmeldt

– Det er én person politiet har sett bruke ulovlig pyroteknisk materiell. Han ble innbrakt og vil bli anmeldt, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt til Romerikes Blad.

Den 20 år gamle LSK-supporteren ble satt i arresten, men senere dimmitert av politiet, og kan starte på hjemturen til Romerike.

LES OGSÅ: To kjappe baklengsmål senket LSK

Politiet har også observert en annen mann bruke pyroteknisk materiell, såkalte bluss.

– Det er en 27 år gammel mann. Han har vi navn og data på, og det vil bli en anmeldelse i etterkant, sier Metlid.

Tre skadet

Det ble brukt bluss blant LSK-supporterne både før og underveis i kampen.

Tre personer skal ha fått skader som følge av blussingen.

– Én mann har fått noen fragmenter fra bluss på øyet. Han er fraktet til St. Olavs hospital for kontroll, sier operasjonslederen, og legger til at mannen selv hadde smuglet så mye som 40 bluss inn på stadion.

I tillegg skal en mann ha fått brannskader på en arm og en annen ha fått brannskader på øre og arm.

Smuglet flere titalls bluss

– Siden de har fått skader på seg selv antar vi at de høyst sannsynlig har brukt pyroteknisk materiell selv, sier Metlid.

Mannen som ble fraktet til St. Olavs hospital skal ifølge operasjonslederen ha hatt med seg ikke mindre enn 40 bluss inn på stadion. I tillegg ble flere bluss beslaglagt av vakter fra Rosenborgs innleide vaktselskap.

– Heldigvis er ingen alvorlig skadet, konstaterer Metlid.

Ødela stolseter

I tillegg til blussingen er det meldt om skadeverk på ti stolseter.

– Vi vet ikke hvem som har gjort dette, men det er på det rene at de er ødelagt, sier Metlid.

Hun forteller videre at det også ble konfiskert et RBK-banner som som en LSK-tilhenger skal ha teipet fast rundt livet på vei inn på stadion.

– Det skal ha blitt stjålet i fjor, sier Metlid.

«Ørtæva» i sentrum før kamp

Tumultene i forbindelse med Tippeliga-kampen startet allerede før supporterne beveget seg til Lerkendal.

– Det ble delt ut noen «ørtæva», som vi kaller det her, men ingen ble alvorlig skadet. Men det er klart at hendelsen var uheldig, sier Metlid om situasjonen som oppsto da RBK-supporterne passerte utestedet der LSK-supporterne varmet opp til kamp.

I forbindelse med konfrontasjonen i sentrum skal det også ha blitt kastet «røykbomber».

– Skal ikke mye til

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg sier til adressa.no at det er Lillestrøm-supporterne som vil ende opp med bota som høyst trolig venter fra Norges Fotballforbund.

– Det er to eller tre stykker med brannskader blant Lillestrøm-supporterne, så det er Lillestrøm-supporterne som får boten, sier hun til lokalavisa.

Moe Dyrhaug påpeker at arrangøren har hatt streng kontroll på vei inn på stadion.

– Vi vet det er ekstra risiko rundt Lillestrøm-supporterne, men det er mange måter og den er forholdsvis liten, så skal mye til for å ikke få den med, sier Moe Dyrhaug.

Kommentarer til denne saken