Etter at Berg sluttet som Lyn-trener for en drøy uke, har han fått bedre tid til å jobbe med forberedelsene til 2009 i LSK.

Blant annet kan han nå delta aktivt i prosessen med å ansette sin egen assistent.

– Med Erland (Johnsen) som spillerutvikler og Frode (Grodås) som keepertrener, er det riktig at det gjenstår en rolle å fylle. Vi jobber for å finne den personen som vi mener vil fungere best sammen med oss, sier Henning Berg.

Petter Belsvik, André Bergdølmo, Gunnar Halle og Petter Myhre skal etter det RB-sporten kjenner til være blant de mest aktuelle kandidatene til å bli Bergs assistent på Åråsen.

– Jeg ønsker ikke å kommentere navn. Det er flere gode navn, men jeg vet foreløpig ikke hvem vi lander på. Om det tar to uker eller fire måneder før vi har han på plass, vet jeg heller ikke. Uansett har vi god tid, sier den påtroppende LSK-treneren.

Hvem mener du bør bli Henning Bergs assistent? Si din mening nederst i artikkelen!

Belsvik er ledig

Petter Belsvik har sagt opp jobben som assistent for Jan Jönsson i Stabæk, primært for å bli hovedtrener i en annen klubb. men så langt er ikke Belsvik presentert som trener for noen i 2009. Det gjør den tidligere LSK-spissen til en kandidat som Bergs assistent.

Belsvik har fått meget gode skussmål for jobben han har gjort i Stabæk, hvor han blant annet har jobbet tett med spissene Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson.

Belsvik var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

Bergdølmo er klar

André Bergdølmo gir seg som spiller i Strømsgodset, men er innstilt på å fortsette fotballkarrieren som trener. Han er i full gang med trenerutdannelse. Hvis han skulle bli Bergs assistent, tar han med seg lang spillererfaring fra Norge, Tyskland, Nederland og Danmark med seg inn i jobben.

Men Bergdølmo som nå er bosatt på Sørumsand, vet hva han vil svare LSK.

– Hvis jeg får en forespørsel om å bli assistenttrener i LSK, sier jeg ja, svarer Bergdølmo kontant.

Hvem mener du bør bli Henning Bergs assistent? Si din mening nederst i artikkelen!

Myhre er i dialog

Petter Myhre har kontrakt som TV2-ekspert en sesong til, og tv-kanalen vil gjerne forlenge avtalen.

Men Myhre står fritt til å gå ut av TV2-avtalen dersom han får et interessant jobbtilbud innen fotballen.

– Jeg vurderer alle fotballjobber som dukker opp seriøst. Denne høsten har jeg vært i samtaler med fire forskjellige klubber. To er avsluttet, men jeg er fortsatt i dialog med to klubber, sier Myhre som ikke vil si hvilke klubber det dreier seg om.

Halle har ikke hørt noe

Gunnar Halle har bestemt seg for å slutte som trenerassistent for Uwe Rösler i Viking. Først og fremst fordi han ikke ønsker å fortsette som ukependler mellom Stavanger og hjemmet i Lørenskog.

Det gjør han umiddelbart til en kandidat til den samme jobben på Åråsen. Halle har tidligere vært aktuell som Henning Bergs assistent i Lyn.

Om han kan bli det i LSK, vet han ikke.

– Jeg ønsker å jobbe videre med fotball. Men jeg har ikke hørt noe fra LSK, sier Halle.