Mysteriet Essediri

STORSPILL: Stort sett alle gangene LSK skapte store sjanser var det den tidvis utskjelte Karim Essediri som sto bak pasningene. FOTO: LISBETH ANDRESEN

STORSPILL: Stort sett alle gangene LSK skapte store sjanser var det den tidvis utskjelte Karim Essediri som sto bak pasningene. FOTO: LISBETH ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

(Ham-Kam – LSK 1-2). I halvannet år har LSK fått lite ut av Karim Essediri, men i går ga han klubben en livslinje da den behøvde det som mest. Og så meldte han seg ut igjen med et håpløst rødt kort.

DEL

Dermed blir det noen uker før LSK får glede av hans presise høyrebein igjen.

Nå venter etter all sannsynlighet en to-kampers karantene, og derfor vanket det heller ikke bare ros fra trenerteamet i går kveld.

– Han skal få masse ros for 90 minutters storspill og masse kjeft for slåssingen på overtid, sa Erland Johnsen etter årets første borteseier.

Hva synes du om kampen? Si din mening nederst i saken!

– Kortet er verst for Karim selv. Det gir ingen kreditt eller bonus for røde kort i denne klubben. Nå skal en ny spiller inn på hans plass, og gjør han det bra, kan Karim være på benken resten av sesongen, freste Johnsen.

Men i irritasjonen over dagens andre røde LSK-kort (Espen Søgård fikk to gule i 2. omgang), var Johnsen også fornøyd med hvordan tunisieren har grepet sjansen.

– Da jeg tok over, stilte alle med blanke ark, og han er blant dem som har tatt opp hansken. Han har hatt en sterk konkurrent i Bjørn Helge Riise før, men det virker som om 4-4-2 passer ham bedre. Han har forbedret seg defensivt også og slipper å stå statisk i 4-3-3 og bare løpe framover på kommando, hevder Erland Johnsen.

Onde tunger har ment at Essediri måtte ha solskinn og både publikum og vind i ryggen for å spille bra, men nå kombinerer han finessene med å jobbe for laget også.

Tar straffen

Karim Essediri hadde ingen unnskyldninger for kvelertaket på Vegard Bjerke etter trepoengeren, men innrømmet at han håpet at dommer Tom Henning Øvrebø ville latt ham og Ham-Kams Bjerke slippe unna med gult.

– Jeg må bare akseptere avgjørelsen og ta straffen. Kampen kunne endt mer positivt for meg, men jeg er glad for to målgivende pasninger og tre poeng.

– Kan du forklare din egen framgang og lagets to seirer på rad?

– Før kunne jeg være best på trening, men likevel aldri få sjansen i kamp. Med ny trener på plass føler jeg at både humøret og variasjonen gjør meg og laget bedre.

På banen i går hadde han en franskspråklig link med Olivier Occean, som Ham-Kam ikke greide å stå imot før pause.

– Jeg siktet ikke spesielt på Ollie, men heller på den plassen foran mål som er farligst. Det kunne like gjerne vært en annen LSK-er som dukket opp der, men det er riktig at jeg, Ollie og Kiko Mouelhi snakker fransk med hverandre på banen. Det blir mer presist, gliste Essediri, vel vitende om at han aldri i sin halvannet år lange LSK-karriere har vært mer nøyaktig med ballen.

– To herlige crosser som satte meg opp i gode posisjoner foran mål, takket Occean etter sitt mål nummer sju og åtte i år.

Lavt tempo

Manager Jan Åge Fjørtoft innrømmer at det har vært perioder han har tvilt på Karim Essediri og hvorfor klubben i fjor betalte Rosenborg to millioner kroner for kantspilleren. I går ble han minnet på hvorfor handelen ble gjennomført.

– Et veldig dumt rødt kort, men først og fremst to viktige bidrag til tre viktige poeng. Karim var veldig god i dag, spesielt på dødballene. Det er jo dette potensialet han viste her vi har kjøpt, sa Fjørtoft.

Det var 30 grader da kampen startet, og det er mulig Essediri fra Tunisia er bedre disponert for heten.

I hvert fall preget den høye temperaturen tempoet til begge lag.

Inntil Olivier Occeans første mål etter 20 minutter hadde både spillere og publikum stort sett bare tørket svette.

Og etter ledermålet kunne LSK ha sendt Ham-Kam til et enda varmere sted om Simen Brenne hadde puttet bare to minutter senere.

I stedet kom Ham-Kam mer med og burde utlignet gjennom Markus Ringberg, men førsteomgangen tilhørte to franskspråklige LSK-ere, for etter 40 minutter slo firmaet Essediri/Occean til igjen.

Nok en dødball fra Essediri, denne gang fra høyre, ble ekspedert videre i mål av en effektiv Occean.

Gjennom kampen skapte hjemmelaget like mye som LSK, men på det sjuende forsøket i år sikret kanarifuglene seg sine første bortepoeng.

Artikkeltags