Møtte Berg – ble back

FORVANDLINGEN: Stian Ringstad var en fullblods offensiv spiller uten store defensive kvaliteter i Eidsvold Turn i fjor. I går var han førstevalg på venstre back da LSK spilte sin første treningskamp for året.
FOTO: KAY STENSHJEMMET

FORVANDLINGEN: Stian Ringstad var en fullblods offensiv spiller uten store defensive kvaliteter i Eidsvold Turn i fjor. I går var han førstevalg på venstre back da LSK spilte sin første treningskamp for året. FOTO: KAY STENSHJEMMET

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

(Lillestrøm – Nybergsund 1-0). Stian Ringstad trodde han ikke hadde defensive fibre i kroppen. Det var inntil han møtte Henning Berg.

DEL

Mens de fleste trodde LSK hadde sikret seg en lovende venstrekant da Stian Ringstad byttet fra Eidsvold Turn i fjor høst, så Henning Berg det annerledes.

Den 17 år gamle eidsvollingen startet nemlig på venstrebacken i årets første treningskamp og klarte seg helt greit den omgangen han spilte.

– Henning sa han så meg som både kant og back, men jeg trodde vel ikke at jeg skulle slippe til på backen så tidlig. Selvfølgelig er dette veldig moro. Det er mange som har sagt at jeg ikke har defensive fibre i kroppen, så det er nok flere som er overrasket nå, sier den sympatiske 17-åringen.

Ros

Overrasket var imidlertid ikke trener Henning Berg.

– Første gang jeg så Stian tenkte jeg at han kunne bli en god venstreback. Jeg er veldig fornøyd med hvordan han har taklet den nye rollen. Han har en god venstrefot og har gjennomført gode treninger.

For lite tyder på at gårsdagen var den siste muligheten Ringstad får til å vise seg fram.

– Stian er definitivt en "coming man". Fortsetter han slik vil han sikkert få flere muligheter, men det er hard konkurranse om plassene, mener Berg.

– Mye å lære

Ringstad selv trives godt i sin nye klubb. Å få tillit fra start i sesongens første treningskamp varmet også.

– Skikkelig morsomt, selv om jeg var litt spent. Som back må jeg tenke på en helt annen måte enn som kant. Det defensive er viktigere. Her har jeg mye å gå på, mener han.

– Hva er den største utfordringen?

– Kanskje å vite om når man skal falle av og hvordan man skal posisjonere seg i forhold til resten av forsvarsfireren. Dessuten er det helt annerledes som back å møte et 4-3-3-lag, kontra 4-4-2.

At han også fikk dødballansvar i sin første kamp i LSK-trøya krydret bare opplevelsen. Ringstad tok cornerne fra høyre den omgangen han spilte.

Godt utbytte

Men eidsvollingen var langt fra den eneste versjonen av den nye vinen som fikk vist seg fram i går. Også André Hansen, Kristoffer Tokstad og Mathis Bolly gjorde sine saker godt den omgangen de fikk spille.

– De gjorde en god jobb, men det er i alle fall ikke jeg overrasket over, sier en Berg som var godt fornøyd med det han så i en typisk januarkamp.

Spesielt var LSK-treneren tilfreds med at vertene til stadighet kom i gode posisjoner, både på kantene og inne i boksen. Likevel er det den siste tredjedelen han mener laget mangler mest.

– Vi hadde mye bra bevegelser, spesielt i forbindelse med igangsettinger bakfra. Defensivt var det også solid, mener treneren.

LSK som byttet hele ni mann i pausen og 11 totalt var hakket bedre enn gjestene kampen sett under ett. Utenom målet smalt også to avslutninger i tverrliggeren.

– Det var nok høyere tempo i førsteomgangen, men jeg synes vi fikk utrettet mye i forhold til det vi har trent på.

Artikkeltags