– Minst én av dem skal lykkes

FRAMTIDSHÅP: Unge gutter på LSKs treningsleir har fått en sjanse til å bli med videre på klubbens spillerutviklingsplan. Foran fra venstre: Andreas Skaarer, LSK, Marius Hagen, Eid, Marius Lundemo, Bærum, Lasse Lund Olsen, LSK, Gaute Oleberg, LSK, Markus Fjørtoft, Bærum. Bak fra venstre: Morten Tandberg, spillerutvikler Bærum, Erblin Lhullahu, Bærum,  Abdir Abdirahman, Bærum, Steffen Hjelmtvedt, Gjøvik-Lyn,  Erland Johnsen, spillerutvikler LSK, Lunan Ruben Gabrielsen, Gjøvik-Lyn, Alper Gøksu, Lørenskog, Torje Slettlie, Landsås, Martin Lund, spillerutvikler Lørenskog. Flamur Kastrati, Fredrik Gulbrandsen og keeperne Emil Jahr og Joachim Riis trent med a-laget.  FOTO: PER KRISTIAN TORVIK

FRAMTIDSHÅP: Unge gutter på LSKs treningsleir har fått en sjanse til å bli med videre på klubbens spillerutviklingsplan. Foran fra venstre: Andreas Skaarer, LSK, Marius Hagen, Eid, Marius Lundemo, Bærum, Lasse Lund Olsen, LSK, Gaute Oleberg, LSK, Markus Fjørtoft, Bærum. Bak fra venstre: Morten Tandberg, spillerutvikler Bærum, Erblin Lhullahu, Bærum, Abdir Abdirahman, Bærum, Steffen Hjelmtvedt, Gjøvik-Lyn, Erland Johnsen, spillerutvikler LSK, Lunan Ruben Gabrielsen, Gjøvik-Lyn, Alper Gøksu, Lørenskog, Torje Slettlie, Landsås, Martin Lund, spillerutvikler Lørenskog. Flamur Kastrati, Fredrik Gulbrandsen og keeperne Emil Jahr og Joachim Riis trent med a-laget. FOTO: PER KRISTIAN TORVIK

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

17 unge gutter er med LSK til La Manga i klubbens første alvorlige prosjekt for å utvikle egne talenter. Minst en av dem skal bli a-lagsspiller.

DEL

– Et ledd i å utvikle egne spillere, kartlegge de største talentene og gi dem en innføring i hva som skal til for å bli en toppspiller, sier Erland Johnsen.

Han er spillerutvikler i LSK, og har med seg Martin Lund (Lørenskog) og Morten Tandberg (Bærum), som har de samme rollene i sine klubber.

I tillegg til Erland Johnsen har Frode Grodås, Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft trent spillerne.

– Vi tror de kan lære mye av å følge treningene til et topplag i Norge. For en ungdom er det lett å være best i sine egne klubber. Men de kan like raskt stagnere uten impulser fra andre, sier Erland Johnsen.

Han er overbevist om at satsingen LSK gjør vil betale seg.

– Får vi fram en av de unge vi har med her, er det verdt prisen. Jeg er ganske sikker på at flere av dem vil banke på døra til a-laget innen tre år.

Trener med a-laget

Først i køen så langt er LSKs egen Fredrik Gulbrandsen og Flamur Kastrati fra Skeid. Sistnevnte har virkelig gjort det bra på treningene. Dessverre fikk han en smell i hodet torsdag og må ta det med ro et par dager.

– Flamur er en meget god spiller som jeg håper kommer til LSK, sier Roy Kenneth Torkildsen, som har fulgt både han og flere av de andre ungguttene i flere år som speider i klubben.

Erland Johnsen har sett en fin utvikling hos Alper Gøksu fra Lørenskog og har også tro på flere av de yngste.

– Det er forskjell på en gutt på 14 og en på 17. Min erfaring er at de unge har godt av å føle nivået hos de eldre.

På offensiven

LSK har jobbet intenst det siste halve året for å komme på offensiven i talentarbeidet.

– Vi har innsett at vi har hatt noe å ta igjen. Med et samarbeid med Skeid, Lørenskog og Bærum, som er tre av de klubbene som jobber best på dette området, har vi et bra grunnlag å gå videre på, sier manager Jan Åge Fjørtoft.

– André Hansen fra Skeid er den første dere har skrevet kontrakt med. Er det aktuelt å hente Flamur Kastrati også?

– Han har vist seg fram på en meget positiv måte. Vi skal evaluere alle spillerne når vi kommer hjem. Hva som er best for den enkelte er noe vi må diskutere.

Med til La Manga er også to spillere fra Gjøvik-Lyn og Torje Slettlie fra Landsås.

– Torje er en lovende unggutt som skal begynne på fotballakademiet til høsten. Der ønsker vi også å få med flere unge, gode spillere. Jeg mener vi er i ferd med å skape en modell som passer godt for LSK, og som vil gi oss egenproduserte talenter inn på a-laget, sier Jan Åge Fjørtoft.

Artikkeltags