Mathisen overrasket over ny fiasko-sesong

LSK-leder Per Mathisen har kvittet seg med tre ledere siden 2006. Nå sier han at trener Magnus Haglund får beholde jobben til tross for de elendige reultatene. FOTO: LISBETH ANDRESEN

LSK-leder Per Mathisen har kvittet seg med tre ledere siden 2006. Nå sier han at trener Magnus Haglund får beholde jobben til tross for de elendige reultatene. FOTO: LISBETH ANDRESEN

Artikkelen er over 5 år gammel

(LSK – Sandnes Ulf 1-3). Per Mathisen krever at hele LSK-apparatet går i seg selv. – De som ikke vil ta ansvar kan få slippe å være her, sier lederen.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Mathisen fortvilet over hva han så på Åråsen lørdag. Av å lese tabellen – hvor laget ligger nest sist – nærmer han seg sjokket.

– Jeg synes det som er levert er altfor dårlig. Det er ikke bare relatert til resultater, men kanskje enda mer i forhold til prestasjoner. Jeg – som resten av ledelsen – er mildt sagt overrasket. Hvis vi ser dette i forhold til stallen vi har forsøkt å bygge, er dette langt under pari. Det holder ikke mål, sier Mathisen til Romerikes Blad.

Ingen raske endringer

Nå varsler han full gjennomgang – fra topp til tå i organisasjonen.

– Styret, i aller høyeste grad inkludert meg selv, den sportslige delen av administrasjonen, trenerne, spillerne og det øvrige støtteapparatet har åpenbart ikke gjort en god nok jobb. Det må alle ta ansvar for. De som ikke vil ta det, kan få lov til å slippe å være her.

– Du har blant annet vært med på å sparke tre trenere siden 2006. Kommer det til å skje endringer i løpet av kort tid på Åråsen?

– Nei, vi har absolutt ingen planer om det. Dette handler om at alle må forstå at de har en viktig rolle i forhold til å snu dette.

– Fantastiske spillere

LSK-lederen vil ikke gå for mye inn på hva som konkret skal gjøres, ut over at alle steiner skal snus.

– Vi har en spillergruppe hvor mange har prestert på veldig høyt nivå, både her i Norge og internasjonalt. Vi har mange fantastisk gode spillere som ikke klarer å prestere her. Det er klart at vi snakker om tiltak.

– Flere av spillerne sliter åpenbart med psyken. Vurderer dere å knytte til dere mentale ressurser?

– Vi har ingen umiddelbare planer om det. Men vi må grave dypt for å finne en vei ut av dette. Det holder ikke å gjemme seg bak gode kamper og uflaks i sesonginnledningen. Vi ligger nest sist. Heldigvis er vi ikke engang kommet halvveis.

Savner hardt arbeid

Mathisen har sett alle LSKs kamper i år – enten live eller på tv. Lørdagens kamp var en av de absolutt verste, men inngår også i et mønster.

– Det som har vært LSKs varemerke i alle år – hardt arbeid – er nødt til å komme tilbake. Det må være selve fundamentet.

– Føler du at spillerne ikke “blør” nok for drakta?

– Nei, det vil jeg ikke si. Men jeg har stor forståelse for at mange av våre supportere kan komme til den konklusjonen.

– Ofret Sandnes Ulf mer for å vinne lørdag?

– Vanskelig for meg å si. Men jeg følte de stort sett var i overtall hele kampen. Jeg ser det er målinger av hvor mye folk løper i EM. Kanskje vi skal være glade for at det ikke var en slik på denne kampen.

– Føler du det er troverdig å kalle LSK en toppklubb?

– Det er bare å strekke armene i været og være ærlige på at vi ikke er der nå. Det merker vi også på interessen.

Artikkeltags