Midtbanespilleren som store deler av januar ble jaget av svenske IFK Göteborg, ser ut til å bli i LSK en stund til.

– Den saken er jeg ferdig med for lenge siden. Jeg trives i LSK og gleder meg til denne sesongen, sier Lundemo.
 

Den yngste 10'eren

20-åringen skal denne sesongen spille i 10'er-drakta. Den har mange av klubbens beste spillere båret med stolthet etter Tom Lund.

Tom Sundby, Ståle Solbakken, nåværende trener Runar Kristinsson, Robert Koren og Nosa Igiebor er blant profilene som har gått i Tommys fotspor. Også Bjørn Helge Riise og sist Petter Vaagan Moen har spilt med drakt nummer 10.

Men ingen som har spilt fast med 10'ern har vært yngre enn Lundemo.

– Det er kult å spille med nummer 10 selv om det betyr litt ekstra press, men det største presset legger jeg uansett på meg selv, sier Lundemo.
 

Andersson tok sjueren

I utgangspunktet var Lundemo innstilt på å bytte fra draktnummer 15 til 7.

– Da vi startet opp igjen etter ferien ble jeg spurt om jeg ville ha nummer 7 eller 10 siden begge var ledige. Jeg valgte først sjuer'n fordi jeg alltid har likt det nummeret og spilte med det da jeg var yngre, sier Lundemo.

Men da han kom inn i garderoben mandagen etter at Johan Andersson hadde signert ny LSK-kontrakt, var nummeret på plassen hans byttet.

– Da sto det 10 på plassen. Jeg var forberedt på at det kunne skje, og det er helt greit for meg. Det viktigste for oss var å få med Johan videre, sier Lundemo.
 

Øver inn nytt frispark

Det er ikke bare draktnummeret som blir nytt for Lundemo i 2015. Også på banen vil han få en ny rolle som matcher draktnummeret.

Bærums-gutten skal etter planen spille mye i den såkalte 10'er-rollen bak spissen denne sesongen.

– Det er en posisjon jeg kjenner fra før, og selv om det er en stund siden jeg spilte i den posisjonen tror jeg det vil passe meg bra.

Uansett er Lundemo opptatt av å bidra mer offensivt enn han gjorde i 2014. To mål og ingen assister i serien var han ikke fornøyd med.

– Jeg skal levere langt høyere tall med mål og assist denne sesongen. I mitt første år i Tippeligaen tok jeg på meg litt for store defensive oppgaver, og det gikk utover det offensive, fastslår han.

Denne sesongen vil han bidra til langt flere LSK-mål både i vanlig spill og på dødball.

– Det er målet uansett om jeg spiller sentralt eller i den mer offensive rollen. Dessuten har jeg øvd inn et nytt «dupp-frispark» som jeg har tro på, forteller Lundemo.
 

Flere valg for treneren

LSK-trener Runar Kristinsson bestemte seg tidlig for at han ønsker å se Lundemo i en mer offensiv rolle.

– Marius kan spille både i 10'er-rollen og sentralt, og vi kommer helt sikkert til å bruke ham i begge posisjonene. Men uansett ønsker vi at han skal bidra mer offensivt. Han blir en nøkkelspiller for oss i år, sier Kristinsson.

Islendingen har flere valgmuligheter i begge de to posisjonene.

– Både Marius og Jørgen (Kolstad) kan spille i 10'ern. Vi kan også bruke Arni (Vilhjálmsson) og Fred (Friday) der, forteller LSK-treneren.

Også sentralt ser Kristinsson flere alternativer til to plasser.

– Marius er aktuell der også, sammen med Johan (Andersson), Finnur (Margeirsson) og Bonke (Innocent), sier han.
Fakta
 

Beste i LSK med nummer 10:
Tom Lund (1975-82)
Tom Sundby (1983-86)
Jan Åge Fjørtoft (1988-89)
Ståle Solbakken (1994-97)
Runar Kristinsson (1998-00)
Robert Koren (2006)
Bjørn Helge Riise (2007-09)
Nosa Igiebor (2010-11)
Petter V. Moen (2012-14)