Målet som reddet høsten

KLASSEAVSLUTNING: Frode Kippe gjorde alt riktig da sjansen bød seg på overtid i FCK-feltet.

KLASSEAVSLUTNING: Frode Kippe gjorde alt riktig da sjansen bød seg på overtid i FCK-feltet.

Artikkelen er over 10 år gammel

(FC København – LSK 3-1). Frode Kippe gikk i angrep for siste gang med ett mål for øye da LSK trengte et bortemål. Og kapteinen lyktes. Der og da reddet han spenningen.

DEL

Vi fulgte FCK-LSK live her!

Forskjellen på 3-0 og 3-1 er enorm i europacupen. Det visste Frode Kippe da han gikk opp på kampens siste dødball. En FCK-spiller gjorde en liten feil i feltet, og da var LSK-kapteinen dødelig effektiv.

– Nå mener jeg vi har en god sjanse hjemme på Åråsen. 2-0 holder, og det er ikke umulig, mener Kippe.

For 30-åringen var det viktig at han selv gjorde målet. Han følte nemlig at det var hans skyld at FC København fikk gjør 1-0 allerede etter et drøyt minutt i Parken.

– Jeg burde stoppet Setin. Da jeg bommet på taklingsforsøket forplantet feilen seg videre i forsvaret vårt, og til slutt fikk de gjøre 1-0. Veldig unødvendig, og jeg føler at det var min feil, sier Kippe.

– Tøft å svelge 3-0

Etter sjokkåpningen i den danske hovedstaden reiste LSK seg utover i første omgang, og etter pause var det faktisk gjestene fra Romerike som styrte kampen i Parken.

Men to FCK-mål mot slutten, så ut til å ødelegge et godt utgangspunkt foran returen på Åråsen 28. august.

– Vi gjorde en veldig solid kamp etter en litt rufsete åpning, og i perioder følte jeg at vi presset dem. Derfor var det tøft å svelge at de økte til 3-0. Det føltes som hard straff i forhold til det vi hadde levert i kampen. Heldigvis klarte vi å få inn det ene målet. Det betyr enormt mye foran returkampen, sier LSK-kapteinen.

Reduseringsmålet på overtid forandret mye, og det var det alle LSK-spillerne var opptatt av.

– Følelsen da 1-3 kom var nesten litt uavgjortfølelse. Nå bør vi ha en god mulighet hjemme, mener Simen Brenne.

Han var mye involvert på midtbanen i går kveld, men han som alle andre LSK-spillerne slet når de nærmet seg målet til København.

– Dessverre klarte vi ikke å få avsluttet nok angrep. Vi hadde noen forsøk på kombinasjoner som ikke lyktes helt. Men det får vi til på Åråsen, sier Brenne.

– Dårlig på dødball

LSK-trener Erland Johnsen var også godt fornøyd med det meste gutta hans presterte.

– Jeg synes vi forsvarer oss for bra til å slippe inn tre mål. Vi ble hardt straffet. Men det blir du mot så gode lag som København. Da får små glipper konsekvenser, sier Erland Johnsen.

Selv om LSK-treneren var tilfreds med prestasjonene til spillerne sine, var det noe han hadde ønsket seg bedre.

– Gutta fikk klar beskjed etterpå at dødballene våre ikke var gode nok. Vi fikk mange dødballer og vi kom til mange innlegg, men de gikk stort sett i den første forsvareren. Dette må vi forbedre før returen på Åråsen. Da har vi en god sjanse, mener Johnsen.

Hvem blir årets spiller i LSK?

Se hvem som scorer LSK-målene!

Hvem slår målgivende pasninger i LSK?

LSK-spillernes kort i år!

Artikkeltags