«Maler’n» er død

Artikkelen er over 4 år gammel

LSKs tidligere keeperkjempe og klubblegende Arne «Maler’n» Amundsen døde brått lørdag. Amundsen er klubbens mestvinnende spiller og ble 62 år gammel.

DEL

Det melder NRK.

Amundsen regnes i dag som en av legendene i klubben, og han spilte for klubben i den virkelige storhetsperioden på 1970- og 80-tallet. Faktisk er han den mestvinnende spilleren i LSKs historie.

Da han ga seg på Åråsen, hadde han fått med seg to seriegull, tre sølv og to bronse. I tillegg fikk han med seg fire NM-gull, samt to tapte cupfinaler.

– Forferdelig trist

Frode Grodås var konkurrent med Arne Amundsen om keeperplassen i LSK.

– Vi var først og fremst gode kamerater som ønsket hverandre suksess. At Arne er gått bort er forferdelig trist å høre og vanskelig å ta inn over seg. Vi hadde et kjempegodt forhold. Da jeg overtok plassen, hadde jeg et stort ønske om å ha med som keepertrener. Det var ikke vanlig at vi hadde det den gangen. Men han kom inn mens Ivar Hoff var trener i 1992-93, og fortsatte under Teitur Thordarson. Bare gode minner, sier Frode Grodås.

Historisk debutsesong

Han var LSKs betrodde sisteskanse fra 1977 til 1987 og spilte totalt 339 kamper for klubben i serie, NM, europacup og intertotocup.

Med sine 227 seriekamper, er det bare Frode Kippe, Arild Sundgot, Torgeir Bjarmann og Espen Søgård som har spilt flere LSK-kamper på toppnivå.

Med privatkamper endte Amundsen opp med 459 kamper for Sportsklubben.

Debutsesongen til «Maler’n» ble historisk, og forvarselet kom allerede i første seriekamp det året – 24. april. Vålerengens Idrettsforening ble knust 4-0 på Bislett.

Etter seks serierunder sto laget med seks seire og 17-1 i målforskjell. Først i den 18. serierunden ble det tap, men da var serien så godt som avgjort allerede. For kampen etter, hjemme mot Molde, endte 3-0 til Fugla, og dermed kunne klubben hente hjem sitt andre seriegull på rad.

Amundsen slapp kun inn 11 seriemål den sesongen.

Som om ikke det var nok, så endte klubben opp med cupgullet også. I tillegg var Amundsens debutsesong den samme som da klubben banket datidens storlag Ajax 2-0 på Ullevaal.

Amundsen ble kåret til "Årets keeper" i 1977.

Hyllet av Tommy

Amundsen fikk én U-landskamp, men representerte aldri LSK på A-landslaget.

Da Tom Lund gjennom rb.no tidligere i år tok ut det han mente var tidenes drømmelag i LSK, kom han ikke utenom Amundsen.

– To kandidater for meg i Arne Amundsen og Frode Grodås. Jeg velger Arne. Han var en stødig keeper som ikke drev med krumspring for galleriet. Han var effektiv og desidert best taktisk av alle jeg har vært borti. Når jeg ble trener så var det denne typen keeper jeg ønsket meg. En som var helt suveren til å ta alt vi forventet, sa Lund.

RB-TV: Her kan du høre Tom Lund vurdere Arne Amundsen og de andre på sitt LSK-drømmelag!

Avsluttet i Strømmen

Han kom til Kanarifuglene fra Lyn, og avsluttet karrieren i 1988 etter å ha spilt 9 seriekamper for Strømmen.

Etter endt spillerkarriere endte han opp på Åråsen igjen, denne gangen i trenerteamet.

Både under Ivar Hoff og under Teirtur Thordarsson var han assistenttrener.

Da sistnevnte trakk seg som hovedtrener, valgte også Amundsen å gå.

I Arne Scheies LSK-øyeblikk nummer tre som ble Tom Lunds store kamp spilte også Arne Amundsen for LSK:

Artikkeltags