Måler krefter med de store

Artikkelen er over 13 år gammel

I vinter har mange av rekruttene i LSK fått prøve seg på trening med a-laget. Det håper de skal gi seg resultater i 2. divisjon denne sesongen.

DEL

Mange av spillerne i LSKs rekruttstall har vært innom treningene til hovedtrener Uwe Rösler i løpet av vinteren og våren.

Martin Rosenkilde, Andreas Castilla, Kim Jarnbjo og Thomas Bjerk er de som har fått prøve seg mest.

De er fornøyd med sjansene de har fått på det høyeste nivået klubben .

– Veldig inspirerende og lærerikt. Spesielt bra er det at vi få være med over tid. Da er det både enklere å merke hva som kreves og å vise seg fram, sier Martin Rosenkilde.

Han var blant annet med på LSKs treningsleir i Danmark før seriestart. Thomas Bjerk er den av spillerne som har vært med mest regelmessig. Og han har i perioder merket forskjellen.

– Hvis du er med en lang periode på a-laget merker du det godt. Selv ba jeg nylig om en pause. Da kunne jeg gå ned på rekruttlaget en stund, og så komme tilbake når jeg var klar igjen. Slik hospiteringsordningen fungerer i år, er den bra for oss unge, mener Thomas Bjerk.

Kim Jarnbjo har debutert i kamp for a-laget denne vinteren – mot Follo. Men på grunn av skade har han ikke vært med på en stund nå.

– Det var veldig gøy å spille for a-laget. Forhåpentlig får jeg flere sjanser til å trene med dem når jeg blir skadefri, sier Jarnbjo som håper å bli spilleklar igjen i mai.

Andreas Castilla er yngst av kvartetten. 17-åringen kom til LSK fra Skedsmo for halvannet år siden. Han har økt treningsdosene mye det siste året, og i vinter har han fått vist seg fram på a-lagstreninger.

– Veldig gøy å få vise seg fram. Samtidig har jeg lært mye om hva som skal til, sier Castilla.

Denne sesongen vil kvartetten Castilla, Rosenkilde, Bjerk og Jarnbjo – og de andre i rekruttstallen – få flere sjanser på LSKs andrelag enn rekruttspillerne har fått de siste årene.

LSK har denne sesongen færre spillere i a-lagsstallen, og det betyr at andrelaget vil ha plass til flere spillere fra rekruttstallen.

Det setter både spillerne og rekrutt-trener Kjetil Rydje pris på.

– 2. divisjon er en flott utviklingsarena for disse spillerne. Vi har alltid sluppet til mange juniorer, men denne sesongen vil trolig enda flere få muligheten. Uansett må spillerne vise gjennom trening og spill i 4. divisjon at de fortjener sjansen. Det er viktig for oss å beholde plassen i divisjonen, sier Rydje.

Og vi vil ikke få se noe rent juniorlag i 2. divisjon.

– Lyn og Stabæk har tidligere forsøkt dette og rykket rett ned. Vi tar sikte på å finne en god miks med juniorspillere og a-lagsspillere. Da kan vi både utvikle spillere og beholde plassen, tror Rydje.

Artikkeltags