Onsdag ble overgangen endelig bekreftet: Petter Vaagan Moen er klar for LSK.

For første gang uttaler også hovedpersonen selv seg om overgangen som RB-sporten skrev om allerede for drøyt to uker siden.

– Jeg ser fram til å spille i en så tradisjonsrik klubb som LSK. Jeg føler jeg har kommet til en klubb hvor treneren har tro på meg og en klubb med potensiale og ambisjoner, sa Moen på pressekonferansen på Åråsen.

Kontrakten strekker seg ut 2014-sesongen. Samtidig ble det klart at den tidligere QPR-spilleren får draktnummer 10. LSK-historien er full av lederskikkelser som alle har hatt det samme draktnummeret.

Nå skal Hamar-mannen ta opp arven etter legenden Tom Lund, Tom Sundby, Jan Åge Fjørtoft, Ståle Solbakken, Runar Kristinsson, Robert Koren, Bjørn Helge Riise og Nosa Igiebor.

– Jeg håper å preger kampene og plukke mange målpoeng for klubben. Jeg er en ledertype både på og utenfor banen. Jeg ser et stort potensiale i dette laget, sier den tidligere landslagsspilleren, som opplyser at han lenge var usikker på hvor han skulle gå etter at proffeventyret i Queens Park Rangers var over.

Også trener Magnus Haglund var en fornøyd mann onsdag.

– Jeg er veldig glad for at han er i LSK. Her har vi en styrende midtbanespiller med høye ambisjoner og som er god på dødballer, sier svensken.