LSK vil forsikre Sigurdarsons drømmeavtale

FORSIKRER SEG: LSK-ledelsen vil eliminere muligheten for at skaderisiko skulle bli et argument målt opp mot økonomisk tap i saken rundt Björn Bergmann Sigurdarsog en eventuell overgang.

FORSIKRER SEG: LSK-ledelsen vil eliminere muligheten for at skaderisiko skulle bli et argument målt opp mot økonomisk tap i saken rundt Björn Bergmann Sigurdarsog en eventuell overgang.

Artikkelen er over 5 år gammel

LSK ønsker å forsikre Björn Bergmann Sigurdarson slik at han ikke skal gå på et økonomisk tap ved å bli skadet i de kampene han spiller for LSK før en eventuell overgang.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

LSK ønsker etter det RB-sporten erfarer å betalte opp mot 100.000 kroner for å forsikre Sigurdarson mot et økonomisk tap dersom han blir skadet på trening eller i de LSK-kampene som skal spilles fram til 13. juli.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann i LSK bekrefter ikke beløpet, men sier at de står klar til å inngå en forsikringsavtale.

– Vi visste at skaderisiko ville bli et tema dersom en klubb ønsket å kjøpe Björn i sommer. Siden vi ønsker å beholde ham lengst mulig ut fra vår sportslige situasjon, ville vi eliminere muligheten for at skaderisiko skulle bli et argument målt opp mot økonomisk tap. Vi håpet at en forsikring ville gjøre Björn motivert til å yte maksimalt i én måned for klubben han har kontrakt med i to og et halvt år til, sier Bjarmann.

Fikk forsikringsavtalen presentert

Sportsdirektøren forteller at dette har vært et sentralt punkt for LSK i samtale med flere klubber.

– Vi har vært åpne med alle klubber om at vi ønsker å bruke Björn i noen kamper før han eventuelt reiser til en ny klubb, og at vi også ønsket å forsikre ham mot et økonomisk tap dersom han skulle bli skadet. Ingen av klubbene vi har snakket med har sett på det som noe problem. Det har vært en naturlig og akseptert del av samtalene vi har hatt, sier Bjarmann.

Han forteller at han har blitt møtt med stor forståelse for LSKs ønske.

– Alle klubbene har sett de utfordringene vi har og har vært positive til at vi kan beholde ham i noen kamper i juli, sier LSKs sportsdirektør.

Da Sigurdarson og hans rådgiver Jerry de Koning møtte Bjarmann torsdag, ble dette presentert LSKs ønsker både om spill i juli og forsikringsavtalen. Det ble ikke godt mottatt.

– Det er ingen hemmelighet at Björns rådgiver har et annet syn på saken enn oss, sier sportsdirektøren.

Regner med Sigurdarson fra lørdag

Bjarmann fastslår som LSK-leder Per Mathisen uttalte til RB-sporten fredag at LSK ikke har skrevet under avtale med noen.

Når det gjelder videre framdrift i saken, så regner han med at Sigurdarson slutter seg til laget på LSKs treningsleir i Falkenberg i Sverige.

– Jeg forventer at Björn stiller på trening lørdag morgen, slik han har avtalt med Magnus Haglund, sier Bjarmann.

Også LSK-trener Haglund forventer at spissen forholder seg til kontrakten han har med Åråsen-klubben.

– Arbeidsplassen til Björn er her hos oss, og selvfølgelig stille på jobb så lenge han har kontrakt med LSK, sier Haglund.

Treneren varsler ingen konsekvenser for Sigurdarson.

– Så langt er det ikke noe som tilsier at dette vil får noen konsekvenser verken for Björn. Hvis det vedvarer ut i neste uke opp mot cupkampen mot Ull/Kisa er det eventuelt noe vi må vurdere, sier den svenske treneren.

Artikkeltags